Sport

“Želja” gostuje Metalurgu u Skoplju, a pred meč je stiglo i veliko pojačanje!

Petnaest dana nakon premijerne pobede u SEHA Gazprom ligi, rukometaši Železničara gostovaće u sredu Metalurgu u Skoplju.

Metalurg je ekipa koja je redovna u Ligi šampiona, dvostruki četvrtfinalista elitnog takmičenja, ali Nišlije se imaju čemu nadati, jer je Metalurg slabije plasiran trenutno od “Želje” na tabeli regionalne lige.

“Očekuje nas ozbilja utakmica sa učesnikom Lige šampiona. Metalurg je mlada ekipa, sa puno kreativnih igrača i sigurno su nezgodan protivnik, pogotovo kući. Oni, bez obzira na loše rezultate, igraju dopadljiv rukomet u Ligi šampiona, a, kako i mi imamo jako mladu ekipu, mislim da će to biti jedan dobar meč.. istakao je Veselin Vujović, trener „Želje“.

Pivotmen Nišlija Vladimir Jevtić najavio je veliku borbu i očekuje pozitivan ishod.

“Iza nas je pobeda protiv Izviđača, prva u SEHA ligi. Dugo smo je čekali, sada bismo želeli da uhvatimo pobednički ritam. Idemo u Skoplje da probamo da ravnopravno igramo sa Metalurgom, da damo sve od sebe da pobedimo. Mlada je ekipa, ali iskusnija od nas zbog tog učešća u Ligi šampiona, mi smo takođe mlad i još uvek nov sastav. Dobro smo trenirali, spremni smo, idemo da damo sve od sebe i mislim da imamo šanse da dobijemo to u Skoplju.” rekao je Jevtić.

Veliko pojačanje “Želje” pred meč u Skoplju

Neposredno pred gostovanje Metalurgu u “Želju” je došao Dobrivoje Marković, doskorašnji reprezentativac Srbije.

Foto: RK Železničar

Jedan od najboljih rukometaša na poziciji levog krila naše reprezentacije u protekloj deceniji vratio se u srpski klupski rukomet, posle deset godina internacionalne karijere, na poziv trenera Nišlija Veselina Vujovića.

“Tri meseca sam bio bez angažmana, a onda je stigao poziv Veselina Vujovića i za mene veoma primamljiva ponuda Železničara. Reč je o klubu koji je prošle godine igrao značajnu ulogu u srpskom rukometu, osvojio jedan trofej, ostao na korak od drugog, a ove sezone ambicije su još veće. Prepoznao sam svoje mesto u toj priči. Dopale su mi se ambicije, Vujin sistem rada odlično poznajem, a ekipa je jako mlada, upoznao sam je prethodnih dana na treninzima, ali još u fazi stvaranja za onaj glavni period sezone, plej-of Superlige.” istakao je Marković, koji je sa timom otputovao u Skoplje.

Još jedna jako pozitivna stvar za tim Železničara jesu i novi pozivi pojedinih rukometaša u reprezentaciju.

Foto: RK Železničar

Nakon Predraga Vejina, koji je dobio poziv selektora Nenada Peruničića za mečeve sa Belgijom i Švajcarskom, poziv su dobili i nešto mlađi rukometaši. Marko Milosavljević i Luka Potkonjak našli su se na spisku Nenada Maksića, selektora juniorske reprezentacije, a golman Darko Stošić na spisku selektora kadetske reprezentacije Saše Radosavljevića.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com