Sport

Želja dočekuje “starog dužnika” i obeležava istorijski uspeh

Rukometaši Železničara ugostiće u okviru 5.kola plej-of faze Superlige Metaloplastiku, jedinu ekipu koja je od povratka na rukometnu scenu Nišlijama nanela poraz na domaćem terenu. Pred početak meča u hali “Čair” održaće se mala svečanost povodom četrdesetogodišnjice obeležavanja igranja u finalu Kupa pobednika kupova Evrope.

Želja će se u narednom kolu takmičenja, nakon podele bodova sa Vojvodinom u Novom Sadu, sastati sa drugoplasiranom ekipom Metaloplastike na svom terenu, a meč je na programu u sredu, 9.maja sa početkom u 18:30.

Strateg niške ekipe zvučao je prilično pozitivno ovog puta, u najavi još jednog meča za korak dalje ka finalnom cilju – plasmanu u SEHA ligu.

“Igramo u veoma kvalitetnom takmičenju, plej-of fazi, u kojoj kao ekipa poštujemo svakog protivnika. Uspeli smo da odnosom prema svima njima, prema radu i postignutim rezultatima zavredimo poštovanje svih tih ekipa. Naši rezultati su pravi pokazatelj rada celokupne ekipe i svi igrači dobro slušaju i ispunjavaju zadatke. Mi smo naš cilj odavno ostvarili, a to je bio plasman u plej-of nakon čega smo podigli lestvicu i sada idemo ka narednom cilju, regionalnoj ligi.” izjavio je popularni Joška.

Dodao je trener da je naredni rival, Metaloplastika tim koji nikako ne treba potceniti jer je za svako poštovanje i sasvim zasluženo među prve dve ekipe.

Osim povređenog Đukića, za kojeg više brine da li će ga obuzdati da ne zaigra u sutrašnjem meču, trener može da računa na sve svoje igrače.

Željin pivot Vladimir Jevtić takođe spremno dočekuje ovaj meč sa starim dužnikom i svojim nekadašnjim klubom.

“Poznata nam je ekipa Metaloplastike, igrali smo do sada tri puta sa njima, u prvenstvu i u Kupu. Trenutno stanje na tabeli je pokazatelj da smo mi favoriti ali to će se videti tek na terenu. U ovoj fazi takmičenja ne možemo da se oslanjamo na uloge favorita. Očekujem da uz pomoć publike stignemo do sigurne pobede i napravimo još jedan korak dalje” istakao je Jevtić.

Meč će početi u 18:30 časova a nekoliko minuta pre toga će se prigodnom svečanošću obeležiti 40 godina od jednog od najvećih uspeha niškog Želje, igranja u finalu Kupa pobednika kupova Evrope, na kojem će legendama kluba biti uručena priznanja u znak zahvalnosti za ovaj istorijski momenat.

Karte za ovaj meč prodavaće se po cenama od 200 dinara za tribine i 300 dinara za mesto u parteru. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com