Sport

Železničar protiv Mokre Gore za nastavak pobedničke serije

Rukometaši Železničara odlično su započeli takmičarsku sezonu u Superligi Srbije, a nakon 4 pobede i jednog remija i dvonedeljne pauze u prvenstvu očekuje ih okršaj sa ekipom Mokre Gore u 5.kolu. 

Nišlije su samo na startu prvenstva zabeležile nerešen rezultat pa u pobedničkom nizu dočekuju narednog rivala, ekipu Mokre Gore iz Zubinog potoka. Iz kluba najavljuju ovaj susret kao “meč sa posebnim emocijama” jer im u goste dolaze rukometaši sa Kosova i Metohije.

Trener niške ekipe Josif Petković ističe da su raspored bez takmičarskih obaveza dobro iskoristili i da su spremni da nastave kontinuitet dobrih igara:

“Iskoristili smo ovu pauzu da se dobro pripremimo za utakmice koje nas očekuju, najpre ova u subotu. Ništa se nije promenilo jedino očekujemo da će se kvalitet igre dodatno poboljšati. Uz veliko poštovanje prema narednom rivalu moram da kažem da smo svesni da smo u ovom trenutku kvalitetniji od njih. Nemamo nekih većih kadrovskih problema, samo je jedan igrač van pogona ali to nam ne predstavlja neki problem, jer imamo tim koji konstantno funkcioniše sa 12 stalnih igrača potpomognutih igračima iz omladinskog pogona koji se menjaju.“, kaže strateg Nišlija.

Ispred niške ekipe prisutnim novinarima obratio se i Andija Mađar:

“Očekujemo da odigramo minimum na ovom nivou na kojem smo igrali i do sada, ako je moguće da čak i unapredimo igru. Iskoristili smo pauzu za jake dvodnevne treninge, a na nama je da prethodni rad i uloženi trud materijalizujemo na terenu. Ekipa Mokre Gore je veoma iskusna, smatram da njihova trenutna pozicija nije realna i mislim da će u nastavku prvenstva biti sve bolji, tako da ih ne treba potcenjivati nego pristupiti maksimalno ovom meču.”, istakao je levi bek Nišlija, Andrija Mađar.

“Željin” rival se trenutno nalazi na deobi pretposlednjeg mesta tabele Superlige, dok su Nišlije sada na drugoj poziciji, odmah ispod narednog rivala Crvene zvezde, koja ima stopostotni učinak u dosadašnjem delu.

Utakmica u hali “Čair” odigraće se u subotu sa početkom u 18:30, a ulaz će biti besplatan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com