Sport

Železničar porazom startovao SEHA ligu

Zvanično osma po redu, a niškoj ekipi prva sezona SEHA lige počela je večeras, gde su na samom startu niški rukometaši poraženi od Novosađana pred oko 1000 ljubitelja rukometa u Nišu. Vojvodina je slavila u prvom kolu ove regionalne lige savladavši Železničar sa 27:20.

Domaćini nisu uspeli ni u jednom segmentu meča da nadigraju goste iz Novog Sada koji su nakon konstantnog vođstva na kraju i zasluženo slavili. Na pauzi je bilo 10:13 i delovalo je da “Želja” može do preokreta u drugom delu. Ipak, greške u odbrani i u par navrata jeftino primljeni golovi koštali su ih i stali na put nekom većem iznenađenju na terenu u Nišu. Kako je igra u drugom poluvremenu odmicala tako se i rezultatska razlika uvećavala a u 54. minutu dostigla je i +10.

Ipak uspeli su da se primaknu domaći rukometaši i na kraju poraženi su sa “samo” 7 razlike. Najviše golova u redovima Želje dali su Sretenović i Spasić (po 5) dok su kod gostiju dominirali Nikolić, Grozdanić i Čelica.

Rukometaše Železničara već u subotu očekuje okršaj u EHF kupu.

“Čestitam Vojvodini na više nego zasluženoj pobedi. Ono što smo mi večeras prikazali je naše najgore izdanje. Oni su bili znatno bolji sa sjajnim Verkićem na golu. Poželeo bih i Vojvodini i nama da se ne radujemo mnogo međusobnim pobedama dok ostatak lige nas pobeđuje, već da srpski klubovi što bolje prođu u ovom takmičenju” rekao je između ostalog strateg niške ekipe Veselin Vujović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com