Sport

“Železničar” i dalje bez rešenja za Vojvodinu; Trofej Superkupa pripao Novosađanima

Nisu uspeli rukometaši niškog “Železničara” večeras da se iskupe za loš start na međunardnoj sceni i osvoje trofej domaćeg Superkupa. U meču protiv novosadske Vojvodine, višestrukog prvaka države, poraženi su rezultatom 26:20.

Utakmica je odigrana u novoj hali u Mionici.

Niški tim ponovo nije imao rešenje za Vojvodinu, koja ih je na samom startu SEHA lige savladala u Čairu, pa su ispustili šansu da se prvim peharom u ovoj takmičarskoj sezoni na neki način iskupe za dosadašnje rezultate.

Aktuelni šampion Srbije bolje je otvorio susret u Superkupu, pa su nakon četiri minuta igre na svom kontu imali +3.

Tokom čitavog meča Novosađani su diktirali tempo, a rezultatska razlika iz minuta u minut bivala veća. Prednost Novosađana iznosila je najvećih +5, kada je sredinom prvog dela igre za 9:4 pogodio Rajko Prodanović. U završnici prvog dela igre primakli su se na samo gol zaostatka međutim nisu uspeli da preokrenu i na pauzu se otišlo pri rezultatu 12:10.

Ključnu razliku Vojvodina je napravila u prvih osam minuta nastavka, serijom 4:0, što će se ispostaviti kao dovoljno da se dođe do petog po redu trofeja Superkupa. Najveće vođstvo bilo je +10 na nešto više od pet minuta pre kraja, a finalni rezultat glasio je 26:20.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Duško Čelica sa osam pogodaka, dok se u timu iz Niša istakao Nemanja Živković, koji je bio precizan šest puta.

Naredni izazov Nišlije očekuje u utorak 2. oktobra u hali “Čair“. Tada je na programu 5. kolo SEHA lige protiv Izviđača iz Bosne i Hercegovine, a početak je zakazan za 19 časova.


VojvodinaŽelezničar 1949 26:20 (12:10)

Dvorana: Sportska hala Mionica

Sudije: Marko Boričić – Dejan Marković

Vojvodina: Ovčina 2, Milić, Mirković 2, Čelica 8, Potpara 1, Perović, Anđelković, Marijanac 1, Ratković, Prodanović 3, Tomić 1, Stanković, Trkulja 2, Verkić 16 odbrana, Milašević, Grozdanić 6

Železničar 1949: Mihaljević, Milovanović 2, Potkonjak, Sretenović 4, Mađar, Vejin 1, Lazić 4 odbrane, Milosavljević 1, Živković 6, Stošić 1 odbrana, Spasić 5, Jevtić, Damjanović 1, Kljajić, Banduka, Pavlović

Semafor: 2:0 (2.) 4:1 (4.) 9:4 (15.) 9:7 (22.) 10:9 (25.) 12:10 (30.) 17:11 (38.) 23:13 (51.) 26:20 (60.)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com