Društvo

„Zeleni list“ za 50 sadnica jelki direktoru Niških Vesti

“Gde god nađeš zgodno mesto ti drvo posadi, jer je drvo blagorodno pa će da nagradi”.
(Jovan Jovanović Zmaj)

Očuvanje životne sredine je posao koji dugo traje i rezultati nisu odmah vidljivi. Pomaci su mali ali epohalni. Osim bezbroj stvari koje mogu da razdvajaju, postoji jedna koja spaja, a to je briga za planetu koju delimo svi.

Nišlija Oliver Paunović je, pre nekoliko godina, posadio 50 stabala jelki u naselju Milka Protić na teritoriji opštine Palilula, gde živi. Vlasniku i direktoru portala “Niške vesti” ovaj potez je doneo priznanje “Zeleni list”, u tradicionalnoj akciji Radio Beograda 2 i Pokreta gorana Vojvodine za očuvanje životne sredine.

“Sadnja drveća je jedan od najlepših i najplemenitijih gestova koje čovek može da uradi za prirodu. Stalno pričamo a malo toga činimo da bismo je sačuvali. Razočarava saznanje da je mladim ljudima sadnja drveća nebitna. Svi udišemo kiseonik, svi želimo uređena dvorišta i parkove, a malo ko se usudi da učini nešto da svima bude lepše. Ovo je moj doprinos, a voleo bih da i drugi krenu ovim primerom”, kaže Paunović.

U uži izbor za priznanje “Zeleni list” za zaštitnika životne sredine, Paunović je ušao kao jedini Nišlija, zahvaljujući predlogu prijatelja prirode iz Niša, dugogodišnjih saradnika najstarije ekološke akcije u Srbiji.

Nagrada će Oliveru Paunoviću biti uručena u utorak 24. aprila u Sremskim Karlovcima.

Naselje Milka Protić

ČUVAJMO PLANETU

Šume su pluća planete. Svake godine Zemlja u požarima i zbog seče, izgubi veliki deo svojih šuma. I kao što pluća pušača polako i nepovratno odumiru, tako i pluća planete nestaju sve brže. Jedan od najboljih načina da sačuvamo našu plavu planetu je da svako od nas u toku svog života posadi bar jedno drvo, poručuju ekolozi, na Dan planete Zemlje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com