Kultura

Završen “Naissus jazz”: Alvinu Kvinu nagrada “Bata Anastasijević”

Uz bogat muzički program i dodelu nagrada i povelja završeni su 13. Internacionalni susreti džez muzičara “Naissus jazz” fest. Poslednje veče festivala otvorila je Vesna Petković i “Who man dog” uz kombinaciju modernog džeza, etno i africke melodije.

Ona je u svom rodnom gradu nastupila posle 22 godine i zahvalila se publici, porodici i prijateljima koji su došli da je čuju.

Nakon toga nastupili su beogradski džezeri “Schime trio + one”, a na kraju programa publika je imala jedinstvenu priliku da čuje “Claus Raible Trio”.

Na kraju večeri učesnicima su dodeljene nagrade i povelje organizatora festivala.

Legenda džeza i najpoznatiji perkusionista svoje generacije Alvin Kvin dobitnik je ovogodišnje nagrade „Bata Anastasijević“ za doprinos i razvoj džez kulture.

Povelju džeza za doprinos i razvoj džez kulture nadahnutim nastupom u Nišu dobili su pijanista Klaus Rebl i bubnjar Dušan Ivanišević, a Povelju džeza za svesrdno angažovanje i doprinos džez kulturi i kulturnom nasleđu na 13. Internacionalnim susterima džez muzičara NAISSUS JAZZ dobio je producent Petar Avramović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com