Sport

Završeno prvo kolo Bokserske lige Srbije

Prvo kolo Bokserske lige Srbije završeno je u nedelju 21. oktobra 2018. godine, a BK Naissus iz Niša izgubio je kao domaćin od BK Radničkog iz Beograda sa 6:10.

Pored meča u Nišu, na programu su bile još dve borbe, gde je u debriju kola kao domaćin trijumfovala ekipa BK Metalac iz Valjeva nad BK Loznicom rezultatom 12:4, dok je kao gost ekipa Radničkog iz Kragujevca sa 6:10 savladala domaćina Vojvodinu.

„Utisak nakon prvog kola je da se srpski boks nalazi na dobrom putu, da je pokretanje Lige sveža krv u boks organizmu Srbije i nešto što će doneti potpuni preokret na bolje. Tome svedoče i tri pune hale tokom prvog kola takmičenja, aplauzi i ovacije publike, ogromno interesovanje za ove mečeve, pozitivne kritike koje su pljuštale sa svih strana.” rekao je direktor Lige Nikola  Milinković.

Legendarni bokser Jugoslavije i Srbije Mirko Puzović, koji ima medalje sa svih najvećih svetskih takmičenja, uključujući i medalju sa Olimpijskih igara oduševljen je novim Ligaškim takmičenjem.

“Velika stvar za srpski boks, jer bez lige nema boksa, nema napredovanja, niti popularizacije plemenite veštine. Srećan sam jer sam gledao vrhunski boks posle dugo godina, kao i što su hale bile pune gledalaca.” istakao je Puzović.

Drugo kolo Boskerske lige Srbije zakazano je za 17. novembar, kada se u nastavku šampionata mogu očekivati mečevi na svake dve nedelje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com