DruštvoMlade nade

Završena treća konferencija “KreNI”

Konferencija na kojoj su mladi iz Niša, uz pomoć eminentnih predavača, kroz radionice, pronašli kreativna rešenja za neke probleme gradskih opština, pomogli im da dođu od problema do realizacije i pripreme se za prezentaciju donatorima.

Četiri tima pod vođstvom mentora i uz pomoć eksperata iz advertajzinga, dizajna, multimedije, menadžementa u kreativnim industrijama, arhitekture i blokčejna, napravila su idejne projekte za četiri niške opštine.

U opštini Pantelej ideja je Brendiranje skijališta na Kameničkom visu i njegova promocija kod najmlađih Nišlija, U Medijani bi to bila “Staza ljubavi” odnosno, uređenje prostora od Kuće za venčanje do Saborne crkve, jedinstveno u Srbiji, kako bi mladencima ulepšala put od građanskog do crkvenog venčanja. Putanja između ove dve lokacije bi krenula sa skulpturom gde će mladenci moći da ovekoveče svoju ljubav, prate oslikane stope na trotoarima, uđu u park kroz vrata ljubavi i sednu na klupicu za zaljubljene.

Takođe je razvijena ideja za opštinu Palilula, odnosno Spomen park Bubanj. Tim je osmislio maketu Bubnja za slepe i slabovide, koji će pored upoznavanja sa izgledom samog spomenika moći na Brajevom pismu da pročitaju pesmu Ivana Vučkovića o Bubnju. Takođe, žele da postave i QR kodove na nekoliko lokacija na Bubnju, čijim očitavanjem  bi svi posetioci Bubnja mogli na različitim jezicima da saznaju sve informacije o ovom mestu.

Opština Crveni Krst dobila bi interaktivne mape za važne turističke objekte, Tvrđavu, logor, Aerodrom, kako bi turisti mogli da dobiju sve informacije o ovim lokacijama i upoznaju se sa njihovim značajem za naš grad.

Konferencija “KreNI” završena je u ponedeljak, a organizovali su je “Mladi ambasadori” iz Niša uz podršku Ambasade Holandije, Grada Niša i Delegacije Evropske unije u Srbiji.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com