Hronika

Zatvor za više od 35 Nišlija zbog porodičnog nasilja!

Sudije Prekrašajnog suda u Nišu izrekle su u poslednja dva meseca zatvorske kazne za više od 35 osoba koje su prekršile Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, izjavila je agenciji Beta predsednica tog suda Vere Cvjetković, a prenosi Blic.

Ona je kazala da Prekršajni sud, od stupanja Zakona na snagu 1. juna, ima veliki broj predmeta zbog toga što nasilnici ne poštuju mere koje im je policija izrekla.

“Reč je o kršenju mere zabrane pristupa žrtvi, zabrane komunikacije sa žrtvom ili kada su u pitanju bračni drugovi, zabrane da mogu da borave u istoj kući”, rekla je Cvjetkovićeva Blicu.

Prema njenim rečima, nasilnicima su u niškom Prekršajnom sudu uglavnom izricane zatvorske kazne od 30 do 45 dana, a maksimalna kazna propisana zakonom iznosi 60 dana.

Ona je podsetila da u slučaju kršenja mera koje je policija izrekla po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, sudije hitno postupaju i nasilnik se odmah upućuje na služenje kazne.

Izvor: Blic

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com