Sport

Zastava Grada Niša spremna za najviše vrhove!

Prijem za članove Planinarskog društva “Preslap” u Gradskoj kući priredio je danas član Gradskog veća resorno zadužen za omladinu i sport Branislav Kačar. On im je ovom prilikom poželeo sreću pred letnje planinarske ekspedicije na Elbrus, Mon Blan i Fudži, nakon što se ova praksa prošle godine pokazala kao pozitivna i prihvaćena u svetu.

Prošlogodišnji ispraćaj niških planinara u Japan, kada im je uručena zastava Grada Niša, kasnije istaknuta na najvišem vrhu “zemlje izlazećeg sunca”, prošao je zapaženo i imao lep odjek u javnosti. U Gradskom veću, kako kažu, nadaju se da će tako biti i ove godine.

„Verujem da će i ove godine svečana zastava Grada Niša, koju smo danas uručili članovima članovima „Preslapa“, obići svet i da će naši planinari sa ovom zastavom u rukama izaći na ove surove planinske vrhove. Grad Niš kontinuirano prati rad i takmičenja svih naših sportskih kolektiva, pomaže u okviru svojih mogućnosti i nastoji da uvek bude oslonac niškim sportistima koji u poslednje vreme nižu same uspehe.” izjavio je većnik Branislav Kačar.

On dodaje da je Grad ponosan na svoje planinare ali i na kolektive koji su ove godine izborili plasman na međunarodnu scenu. Podsećamo, to su FK Radnički, RK Železničar, ŽRK Naisa i VK Nais. Većnik im je čestitao na viteškoj borbi i ostvarenim rezultatima.

“Grad Niš i niška publika biće uz sve naše sportiste i u narednom periodu i pružati im podršku da i u evropskim nadmetanjima koja im predstoje ostvare zapažene rezultate. Takođe, ovom prilikom želim planinarima pogodne uslove za uspon na Elbrus, Mon Blan i Fudži. Uveren sam da će ostvariti svoje ciljeve.” dodao je Kačar.

Foto: Grad Niš

Pored planinara na prijemu su bili i članovi Atletskog kluba „Železničar“ predvođeni Nemanjom Tadićem, kome će Grad obezbediti neophodno sportsko ortopedsko pomagalo.

Planinare kluba “Preslap” ovog leta očekuju tri ekspedicije na sledećim lokacijama: Elbrus – najviši vrh Evrope i Rusije 5642m, Mon Blan – najviši vrh Alpa i Francuske 4810 m i Fudži – najviši vrh Japana 3776m. Srećno!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com