Hronika

Za silovanje i podvođenje maloletnice osuđen na 16 i po godina zatvora

Vlastimir Marković (67) zvani Buldožer iz sela Kamenica kod Niša, osuđen je prvostepenom presudom Višeg suda u Nišu na 16 i po godina zatvora zbog silovanja i podvođenja devojčice od 16 godina, saznaje alo.rs

Veće Višeg suda u Nišu, izreklo je Markoviću za silovanje 15 godina, a za podvođenje dve godine, pa je dobio jedinstvenu kaznu od 16 i po godina robije. Odlukom suda, on će po pravosnažnosti presude morati da plati i kaznu od 150.000 dinara ili će mu i ona biti zamenjena sa 150 dana zatvora.

Navodi optužnice po kojoj je Marković oglašen kriv toliko su strašni da bi po njima mogao da se snimi horor film.

On se tereti da je devojčicu (16) namamljivao u svoju kuću u ovom niškom selu od 21. novembra 2014. do 8. marta 2015. tako što joj je obećavao poklone. Međutim, umesto darova, skoro svake noći dobijala je batine šakom ili drvenom motkom!

Marković joj je naređivao da skine garderobu, a zatim joj kanapom vezivao ruke i noge za krevet ili je držao za ruke i ramena kako bi savladao njen otpor i dodirivao je „svojim polnim organom po njenom polnom organu, uvlačio joj prste ili drvene predmete u polni organ i primoravao je da ga oralno zadovoljava”, piše Alo.

Sud je utvrdio da je Vlastimir Marković dva puta obljubio devojčicu, iako je pokušavala da se odbrani i molila ga da prestane.

Devojčicu je prinudio na seks sa drugim muškarcem, koji mu je za to platio 500 dinara. Rekao joj je „da će biti dobro” ako ode u krevet sa izvesnim N. Đ. i istovremeno joj zapretio da se neće lepo provesti ako odbije. Ona je pretnju shvatila ozbiljno, jer je batine dobijala svakog dana, zbog čega je pristala da sa N. Đ. ima seksualni odnos. Za to vreme Marković je stajao pored kreveta i posmatrao, a potom je od N. Đ. uzeo 500 dinara.

Činjenično stanje je utvrđeno na osnovu iskaza devojčice, svedoka N. Đ. i nalaza veštaka sudske medicine i neuropsihijatra. Za silovanje je izrečena maksimalna kazna, imajući u vidu da je krivično delo počinjeno u produženom trajanju i da je okrivljeni iskoristio blagu mentalnu retardiranost devojčice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com