Ekonomija

Za Niš i Nišavski okrug – 2,7 milijardi evra, tu dileme nema

Trenutne i planirane investicije u Niš i Nišavski okrug iznose 2,7 milijardi evra i oko toga nema nikakve dileme, izjavila je Zorana Mihajlović, beogradskim medijima.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je to izjavila odgovarajući na dilemu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je pre dva dana na otvaranju jednog dela fabrike Leoni, čitajući pismeno obraćanje izrazio sumnju da je ta cifra previsoka.

“Mnogo smo novca uložili ovde u Nišu. 2,7 milijardi evra uložili smo u putnu saobraćajnu, železničku infrastrukturu u Nišu, niškom okrugu”, naveo je tada Vučić, a onda i naglas upitao “Ko li mi je napisao ovih 2,7 milijradi, malo je preterano”.

Mihajlović je precizirala da se investicije od 2,7 milijari evra odnose na drumski i železnički saobraćaj, kao i ulaganja u niški aerodrom “Konstantin Veliki”.

“Samo izgradnja ‘auto-puta mira’ Niš-Merdare košta 855 miliona evra, južnog kraka Koridora 10 košta 266,4 miliona evra, a istočnog kraka 410 miliona evra. U modernizaciju pruge Niš-Dimitrovgrad biće uloženo 268,28 miliona evra, u prugu Niš-Preševo investicija je 254,4 miliona evra, dok će ulaganja u prugu Beograd-Niš u narednom periodu iznositi oko 600 miliona evra”, rekla je Mihajlović.

Dodala je da je održavanje puteva u Nišu i okrugu koštalo je 15 miliona evra u prethodne četiri godine.

Po rečima ministarke, u Niš se nije ulagalo 20 godina, a danas je to “grad u kom su se koncentrisale investicije u nove fabrike i projekte”.

“I dok drugi, koji su ovaj grad i okrug pljačkali i uništavali, danas prikupljaju jeftine političke poene zasnovane na neistinama, mi u Niš dovodimo investitore, otvaramo fabrike, gradimo auto-puteve i pruge, jer je to pitanje ekonomije i privrednog rasta, a pre svega boljeg života naših građana”, rekla je Mihajlović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com