Ekonomija

Za bolji rad Start-ap centra šest miliona dinara iz gradske kase

Veće grada Niša odobrilo je isplatu šest miliona dinara iz budžeta grada za promociju i unaprednje rada Start-ap centra za inovativno preduzetništvo mladih koji se nalazi na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Zamenik načelnika Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Ivan Petković istakao je da će projekat podizanja kapaciteta Start-ap centra trajati 18 meseci, s tim što će od ukupno predvidjenog iznosa, 2,4 miliona dinara biti isplaćeno ove godine, a naredne godine preostalih 3,6 miliona dinara.

„Ta sredstva biće iskorišćena za promociju poziva za nove stanare, podizanje kvaliteta usluga centra, povećanje broja usluga koje centar pruža. Start-ap centar pruža stanarima, a reč je uglavnom o softverskim firmama, savetodavne usluge iz oblasti menadžementa, privrednog prava i upravljanja firmom. Odobrena sredstva omogućiće dovodjenje većeg broja novih, kvalitetnih predavača“, rekao je Petković.

On je kazao da u Start-ap centru trenutno boravi šest firmi, a centar ima prostora za rad 15-tak firmi.

Petković je podsetio da je Start-ap centar otvoren septembra prošle godine i da predstavlja prelazni put do Naučno-tehnološkog parka čija gradnja treba da krene avgusta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com