Sport

Vujović pred novi izazov u EHF kupu: “Ono što nas ne ubije to nas ojača!”

Nakon neslavnog početka premijernog takmičenja u regionalnoj SEHA ligi, rukometaši Železničara imaće šansu za “popravni” već u subotu, 1. septembra kada u hali Čair dočekuju Kaerjeng iz Luksemburga, u sklopu prvog kola kvalifikacija za EHF kup.

Pokušaće niški rukometaši da se izdignu iznad situacije i što pre zaborave poraz od Vojvodine na domaćem terenu pre par dana. Trener ekipe Veselin Vujović smatra da će u tome uspeti i dokazati svojim navijačima da mogu mnogo bolje.

“Iako Luksemburg nije poznat po sjajnim ekipama mi ovoj utakmici moramo prići maksimalno ozbiljno. Imamo dosta problema jer su neki igrači povređeni a neki nisu prijavljeni za ovo prvo kolo. Moramo ozbiljno odigrati i pokazati publici da nam je protiv Vojvodine bio loš dan, da smo bolji od narednog protivnika prema kome imamo respekt, i da bi trebalo da se nađemo u sledećem kolu.” izjavio je za Niške Vesti Veselin Vujović.

Vujović neće moći da računa na Damjanovića koji zbog procedure neće moći da odigra prvo kolo, Vejin će ponovo pauzirati zbog povrede kao i golman Mihaljević. Neće igrati Milosavljević i još par mlađih igrača.

“Nadam se da ćemo i to prevazići. Sve što nas ne ubije to nas ojača!” dodaje iskusni strateg.

Biće ovo ujedno i prilika da se Nišlije na neki način iskupe publici zbog prethodnog poraza ali i da izvuku pouke iz istog. Na tome su radili u prethodnim danima.

“Radimo puno na tome, imali smo jedan šok, nismo očekivali da će biti toliko loš dan. Puno se očekuje od nas, samim mojim dolaskom ovde igračima je stavljen veliki teret na pleća i nikako da se snađu u svemu tome. Ipak, i najduži put kreće prvim korakom. Mi smo krenuli i nadam se da će već drugi biti puno bolji.” zaključio je Vujović.

Utakmica u niškoj dvorani počinje u 18.30 časova, a ulaz je besplatan. Meč će suditi češki arbitri Milan Hajek i Karel Mačo. Revanš je na programu 9. septembra u Luksemburgu, a ekipu koja prođe dalje u narednom kolu čeka Ahiles Boholt iz Belgije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com