Kultura

Vrhunska glumačka veština Dušana Matejića u Gogoljevom “Dnevniku jednog ludaka”

Monodrama „Dnevnik jednog ludaka“ nastala je po istoimenom delu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja i predstavlja završni master rad niškog glumca Dušana Matejića. On će pomenutu predstavu izvesti i pred svojim Nišlijama, već u aprilu.

“To je bio moj master rad na Fakultetu umetnosti, gde je tema bila stvaranje i odbrana lika sa psihološkim poremećajem. Meni je bilo uzbudljivo iskustvo, jer sam prvi put bio sam sa sobom na sceni, nisam imao partnera da me inspiriše. Bilo mi je preuzbudljivo da sam sve to radim, da se borim sa svojim sumnjama”, rekao je Dušan Matejić najavljujući predstavu.

Po nekim podacima, u ovom tekstu se prvi put u književnosti obrađuje motiv šizofrenije. U svojoj postavci Dušan Matejić demonstrira vrhunsku glumačku veštinu, a nadahnutom i raznovrsnom glumačkom igrom na najbolji način razotkriva sve slojeve ovog izvanrednog dela ruske književnosti. 

“Reč je o psihološko–grotesknom prikazu ludila. Junak je mali čovek, isfrustrirani, ali i zaljubljeni činovnik koji postaje opsednut bolesnom idejom o sopstvenoj veličini”, objašnjava Matejić.

Nišlije će ovu monodramu moći da vide 12. aprila u Domu vojske u 20 sati.

Karte su u prodaji na biletarnici Doma vojske u Nišu, u redakciji Niških Vesti u Prvomajskoj br. 2 i u City cafe-u u Parku Svetog Save.

Rezervacije na telefon 063-490460

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com