U fokusu

VOZAČI OPREZ: Pojačana kontrola brzine kretanja vozila do 22. aprila

U periodu od 16. do 22. aprila, pripadnici MUP-a i Uprave saobraćajne policije sprovodiće  pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila na celoj teritoriji Srbije. Ova akcija počinje danas, a deo je šire kampanje koja obuhvata 32 države, članice Mreže saobraćajnih policija Evrope.

28 država članica Evropske unije, zatim Švajcarska, Norveška, Srbija i Gruzija, sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila na putevima, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Ova kontrola vozača i vozila, podrazumeva i obavezni alkotest za vozače, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu, policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve.

Statistika pokazuje da je svaki treći saobraćajni prekršaj u našoj zemlji nastao usled  prekoračenja dozvoljene brzine, a neprilagođena brzina je ključni faktor u skoro polovini saobraćajnih nezgoda sa tragičnim posledicama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com