Sport

Voz za Evropu ide preko Surdulice: Radnički i Radnik u južnjačkom derbiju

Fudbaleri Radničkog odigraće poslednju utakmicu jesenjeg dela šampionata u Surdulici protiv ekipe Radnika.

Meč 22. kola Superlige Srbije igraće se u sredu od 15 časova.

Radnički u pobedničkom naletu, nakon četvrte uzastopne pobede, putuje na gostovanje koje će ujedno biti i poslednja utakmica u ovoj godini, dok njegov rival iza sebe ima minimalnu pobedu u Zemunu, nakon tri vezana poraza. U taboru niškog kluba kažu da su ispunjeni svi preduslovi za lepu i borbenu utakmicu.

Strateg Nišlija neće moći da računa na usluge Tomića, Krznarića i Aksentijevića, dok je pod znakom pitanja Caki Stojanović, međutim Đuričić veruje u ostatak ekipe sa kojom, podseća, uživa u radu. Sutra ih očekuje novo dokazivanje i borba za velike bodove pred odlazak na zimsku pauzu,a šef o tome kaže:

“Utakmica uopšte neće biti laka, iz više razloga. Pre svega postoji neki rivalitet. Ne bih da poredim Radnički i Radnik, Radnički je klub sa velikom tradicijom, ali je sa druge strane i Radnik veoma dobar klub sa kvalitetnim igračima. Želimo da nastavimo pobednički niz i da sutra stavimo pečat na diplomu. Mislim da će biti neizvesno ali verujem da su momci spremni da dobijemo ovu utakmicu” optimističan je Đumi pred južnjački derbi.

Vezista Lazar Arsić znatno doprinosi ekipi i u ovoj takmičarskoj sezoni, a podsećamo da je u Niš došao upravo iz tabora sutrašnjeg protivnika. Za svoj bivši klub kaže da neće biti naivan rival:

“Sledi nam jako zanimljiv meč, očekujemo pre svega jednu otvorenu utakmicu. Mi nemamo šta da izgubimo. Nadam se da će dosta naših navijača biti u Surdulici. Uz njihovu podršku je mnogo lakše i lepše igrati.” ističe Arsić.

Njegov saigrač Slaviša Stojanović takođe je imao epizodu u taboru Surduličana, a svoje iskustvo i znanje o njima potrudiće se da upotrebi u korist niške ekipe:

“Poznavajući rad Sime Krunića i mentalitet ekipe mogu da kažem da nas očekuje nimalo laka utakmica. Radnik je prava domaćinska ekipa. Mi ovu utakmicu dočekujemo u sjajnom raspoloženju i idemo puni samopouzdanja po sva tri boda.” kaže Stojanović.

Šef dodaje da ukoliko njegovi igrači ujedine energiju kao u prethodnim utakmicama i primene je i u ovom meču “protivnik se ništa ne pita”.

Radnički je na 4.mestu tabele Superlige sa 36 bodova dok su Surduličani na 10. sa 25 bodova. U prethodnih pet duela ovih dveju ekipa jednom je slavio Radnik, tri puta su uspešnije bile Nišlije i jednom su podeljeni bodovi u južnjačkom derbiju. 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com