Zdravlje

Vojska Srbije se uključuje u borbu protiv bele kuge

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nišu da se Vojska Srbije uključuje u aktivnu borbu za povećanje nataliteta, u skladu sa naređenjima predsednika Srbije i vrhovnog komandanta VS Aleksandra Vučića.

“Kao što je Aleksandar Vučić rekao bela kuga jeste najveći ili jedan od najvećih problema u našoj zemlji. Vojska Srbije će kroz svoje mogućnosti učiniti sve da se više radjamo, da stimulišemo radjanje i pomognemo svakoj porodici koja hoće da ima decu, da ih dobije”, izjavio je Vulin nakon obilaska nove operacione sale u niškoj Vojnoj bolnici.

On je rekao da je Vojska Srbije odredila solidarnu pomoć u visini jedne prosečne zarade za svako novorodjeno dete pripadnika Ministarstva odbrane.

“Takođe je uvedeno da Fond vojnih osiguranika koji je do sada plaćao tri pokušaja vantelesne oplodnje, plaća i četvrti pokušaj i pomeri gornju granicu starosti žene sa 42 na 44 godine”, kazao je Vulin i dodao da će pravo na vantelesnu oplodnju o trošku Fonda vojnih osiguranika imati i porodice koje već imaju decu.

Prema njegovim rečima, kako bi se očuvalo zdravlje pripadnica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uvešće se obavezni preventivni pregledi u cilju sprečavanja raka dojke i grlića materice.

On je kazao da će Ministarstvo odbrane nastaviti da ulaže u vojno zdravstvo jer je to ulaganje ne samo u kvalitet života pripadnika Vojske Srbije već ulaganje u kvalitet života svih gradjana Srbije.

Upravnik Vojne bolnice u Nišu pukovnik Jovica Stanojković rekao je ovom prilikom da je novootvorena operaciona sala namenjena mikroinvazivnoj hirurgiji iz oblasti hirurgije zglobova.

Stanojković je rekao da su povrede zglobova najćešće povrede pripadnika Vojske Srbije na terenu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com