Društvo

Vojska prikazala deo opreme i naoružanja

Prikazom dela opreme i naoružanja i prigodnom svečanošću, pripadnici Vojske Srbije iz Garnizona Niš obeležili su na prostoru Spomen parka Bubanj 23. april, Dan Vojske Srbije.

Komandand Garnizona Niš pukovnik Predrag Grbić podsetio je da se 23. april obeležava kao Dan Vojske Srbije u znak sećanja na početak Drugog srpskog ustanka 1815. godine.

Grbić je kazao da su u protekloj godini pripadnici niškog Garnizona u potpunosti realizovali sve postavljene zadatke i stvorili uslove za unapredjenje operativnih sposobnosti.

“Maksimalnim angažovanjem svih pripadnika i profesionalnim odnosom potvrdjujemo da je Vojska Srbije siguran činilac mira i stabilnosti i faktor odvraćanja od svih oblika ugrožavanja”, rekao je Grbić

On je istakao da su državno rukovodstvo i Ministarstvo odbrane pokrenuli niz mera i aktivnosti kako na poboljšanju standarda pripadnika Vojske Srbije, tako i na opremanju i modernizaciji jedinica Vojske Srbije.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je da je ovo prilika da se podsetimo svelte uloge naše vojske u istoriji našeg naroda i naše zemlje.

“Vi ste izvor našeg ponosa i našeg dostojanstva. Vi ste symbol naše snage i našeg trajanja”, rekao je Bulatović i zahvalio se u ime gradjana Niša na odličnoj saradnji izmedju grada i Kopnene vojske čije je sediše u Nišu.

Obeležavanju Dana Vojske Srbije prisustvovali su predstavnici niških gradskih opština, Srpske pravoslavne crkve, udruženja potomaka boraca i penzionisanih vojnih lica.

Svečanost je završena skokom pripadnika 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade Vojske Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com