Kultura

“Vođa” u niškom Narodnom pozorištu

Na sceni niškog  Narodnog pozorišta, u nedelju 11. decembra od 20 sati, gostovaće predstava „Vođa“ po tekstu Radoja Domanovića u adaptaciji i režiji Bojana Jovanovića. Predstava je nastala  u produkciji Udruženja građana „CUG“ i Omladinske scene pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja.

„Ideja da se adaptira i na scenu postavi „Vođa“, Radoja Domanovića, nekako se nametnula sama. Počev od činjenice da je kult vođe sveprisutan u Srba do obeležavanja 120-te godišnjice od postavljanja prve pozorišne predstave u Vranju, koju je, da podsetim, sa vranjskim gimnazijalcima postavio upravo Radoje Domanović”, kazao je reditelj Jovanović.

Da li nam je potreban Vođa? Kakav Vođa? Da li ćemo i kada prestati da se bavimo Vođama i početi da mislimo o sebi? Svejedno da li ih gradimo ili rušimo, mi se bavimo njima, a ne nama samima. Kolektivno stanje će uvek biti u skladu sa stanjem dominantnog vođe, a dok mi to shvatimo prođe život. Prođu dva života ako krenemo od Domanovićevog doba. prođe večnost, ako krenemo od postanka našeg naroda….“

Predstava “Vođa” je najnagrađivanija omladinska predstava u Srbiji ove godine, sa šest pobeda na sedam festivala, uz 30-ak osvojenih nagrada. Karte, po ceni od 200 dinara,  mogu se kupiti na blagajni pozorišta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com