Kultura

Vlatko sačuvao Niš od budnih (FOTO i VIDEO)

Koncert Trija Vlatka Stefanovskog napunio je dvorište niške Banovine, u kome su i deca i mladi i oni malo stariji više od dva sata uživali u muzici legendarnog gitariste. Istovremeno, ovaj koncert bio je i podsećanje na  skoro sve hitove grupe “Leb i sol”, čiji je frontmen Stefanovski bio.

Dugačak red za ulazak na koncert, nagovestio je da će dvorište Banovine biti tesno da primi sve koji su se uželeli zvuka gitare najpopularnijeg makedonskog gitariste. Koncert je počeo sa pola sata zakašnjenja, u 9 i 30, zato što se čekalo da svi koji su kupili karte uđu u dvorište Banovine.

Vlatko je, sa svojim trijom, koncert počeo instrumentalom, predstaviio neke od pesama sa svog albuma “Seir”, koji je izašao 2014. godine, a onda nastavio sa hitovima grupe “Leb i sol”.

“Čuvam noć od budnih”, “Jovano”, Kao kakao”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Mamurni ljudi”, neke su od pesama koje se se mogle čuti u Banovini na oduševljenje niške publike.

U dobroj atmosferi, sa osmesima na licima i bez ijednog incidenta, mnogo različitih generacija Nišlija uživalo je uz zvuke Vlatkove gitare.

Da podsetimo, Stefanovski je u Nišu poslednji put svirao na Letnjoj pozornici pre pet godina, zajedno sa Miroslavom Tadićem i Radetom Šerbedžijom u okviru projekta “Umetnost davanja”.

Pre dva dana vratio se iz Splita, gde je nastupao sa Gibonijem, a nakon koncerta u Nišu, imaće koncerte u Dubrovniku i Sarajevu. Takođe, nastupaće  i sa gitaristom Miroslavom Tadićem, a u planu su i koncerti u drugim gradovima Srbije i Bugarske.

Intervju sa jednim od najboljih gitarista iz ovog dela sveta, koji je redakciji Niških Vesti  dao neposedno pre koncerta,  pročitajte u rubrici “Na kafici”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com