Sport

“Vitezovi” nepobedivi na Danu boksa u Nišu

Sva tri takmičara BK “Vitez”, zabeležili su pobede na tvrđavskom mostu kraj Nišave, na reviji boksa koja je održana sinoć.

Dan boksa, koji je u organizaciji BS Srbije, GO Medijana i Nišavskog upravnog okruga, održan pre početka borbi, uz učešće klubova iz cele Srbije, privukao je veliki broj publike, a onda su u ringu bokseri demonstrirali svoje znanje boksa, u održanih sedam borbi od planiranih devet.

Svi zainteresovani mogli su da navuku rukavice i treniraju sa poznatim trenerima medju kojima se nalazio i trener srpske bokserske reprezentacije Tomislav Antelj.

Bokseri “Viteza”, su zabeležili stopostotan učinak pobedivši svoje rivale.

Najubedljiviji je bio Lazar Arsić, koji je prekidom u 2.rundi savladao svog protivnika, kome je sudija tri puta brojao.

Ognjen Mitrović i Lazar Stojanović, savladali su svoje protivnike na poene, i tako zabeležili pobede.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin rekao je da će Olimpijska škola boksa biti organizovana u 72 grada i opštine u Srbiji, a nakon Beograda, Niš je drugi grad u kome su se okupili mladi bokseri.

“Nastavićemo akciju širom Srbije, kako bi promovisali boks, kako bi ga omasovili i motivisali što više dece da dođe u sale za treninge”, rekao je Borovčanin.

On je istakao da u našoj zemlji postoje 72 bokserska kluba, a treninzi za decu su besplatni u svim klubovima.

Borovčanin je podsetio da će od oktobra Nišlije moći da gledaju vrhunski boks pošto je BK “Naisus” jedan od šest učesnika super lige.

Prema njegovim rečima 61. Zlatna rukavica biće održana krajem novembra u niškom “Čairu”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com