Sport

VII Memorijalni turnir u šahu – “Goran Nedeljković 2017”

Memorijalni šahovski turnir pod nazivom “Goran Nedeljković 2017” održaće se sutra na bazenima “Čair” u Nišu.

Šahovski klub gluvih i nagluvih „NAIS“ u saradnji sa Gradskim ŠS Niša i Domom gluvih, a pod pokroviteljstvom  Sindikata EPS-a – Ogranak Niš, organizuje brzopotezni turnir u šahu koji ujedno predstavlja i VIII  kvalifikacioni „GRAN PRI NAIS&GŠS NIŠ 2017“.

Povodom devete godine od smrti Gorana Nedeljkovića (25.11.2008.–25.11.2017.) – velikog zaljubljenika u šahovsku igru, ovaj turnir će se održati u sredu 29. novembra od 18 časova u prostorijama bazena Čair (u kafeu).

Prijave će se primati zaključno sa 17:45, a igrači koji dođu nakon zakazanog vremena za prijave i ne preuzmu prijavni tiket biće parovani od II kola.

Igraće se 11 kola, po švajcarskom sistemu, uz tempo igre od 5 minuta za razmišljanje po igraču, po Pravilima igre FIDE.

Pravo nastupa imaju svi šahisti, bez obzira na titulu i rejting. Svaki takmičar je dužan da donese  šahovski časovnik dok će figure obezbediti organizator. Upisnina za turnir je 250 dinara za sve igrače i plaća se na licu mesta.

Velemajstori, WGM, IM i WIM su  oslobođeni plaćanja upisnine.

Obezbeđene su i novčane nagrade koje će dobiti takmičari u rasponu od 1. do 10.mesta, a obezbeđene su i specijalne nagrade u pojedinačnim kategorijama.

Prijave se mogu obaviti putem linka:  http://chess-results.com/tnr314217.aspx?lan=1 a sve ostale informacije dobiti od Sekretara VII Memorijalnog turnira „Goran Nedeljković 2017“:

Miodraga Petkovića – 064/8313456

e-mail: miodrag.petkovic@jugoistok.com

ili Potpredsednika ŠKGN „NAIS“ Dragana Živića: 065/8373409

e-mail: zivicd67@gmail.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com