Društvo

Veliko interesovanje za studije nemačkog jezika. Zakazan prijemni ispit

Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu dobio je akreditaciju za studijski program nemačkog jezika i književnosti, a od sutra do ponedeljka je prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita. Novoakreditovani studijski prigram upisaće 30 stidenata, a indeksi će im biti uručeni 9.novembra na Dan Fakulteta. Nastava će za njih početi 12. novembra.

“Interesovanje za studije nemačkog jezika je veliko jer se radi o deficitarnom zanimanju, a na spisku Nacionalne službe za zapošljavanje južno od Beograda sve do Prešava nema ni jednog profesora nemačkog jezika. To se stalno potvrđuje i pozivima koje dobijamo iz škola u kojima se izučava ovaj jezik i koji se raspituju za otvaranje departmana ili traže od nas da im pomognemo u pronalaženju nastavnika”, kaže dekanica Filozofskog fakulteta dr Natalija Jovanović.

Predavanja za studente na ovom departmanu počeće 12.novembra.

“U početku će nastava biti organizovana i subotom kako bi smo nadoknadili 20 izgubljenih dana od početka akademske godine”, dodaje Jovanovićeva.

Studije Nemačkog jezika i književnosti su 13. studijski program u okviru osnovnih akademskih studija na Filozofskom fakultetu u Nišu.

“Uspešno akreditovanje ovog programa pokazuje da naš fakultet prati potrebe studenata ovog dela zemlje, ali i trendove u obrazovanju, nauci i na tržištu rada i tim trendovima se uspešno prilagođava”, dodaje dekanica ovog fakulteta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com