Društvo

Veliko interesovanje osmaka za IT odeljenje u Nišu

U školama širom Srbije danas je počelo prijavljivanje učenika za upis u specijalizovanim IT i bilingvalnim odeljenjima koje će trajati do 14. maja. U Nišu je tokom prvog dana upisa najviše zainteresovanih za IT odeljenje u Gimnaziji „Bora Stanković“.

„Već prvog dana imamo 45.prijavljenih za IT odeljenje, dok se za bilingvalno englesko prijavilo 16 učenika. Zanimanja iz IT sektora predstavljaju budućnost i deca to odlično shvataju. Interesovanje je ove godine dosta veliko pa se nadam da ćemo moći da otvorimo još dedno odeljenje, jer naša škola za sada ima samo jedno“, rekla je direktorka Gimnazije „Bora Stanković Ljiljana Zlatanović.

Ona ističe da osmaci pred prijemni najviše strahuju zbog matematika.

„Ovo je malo viši nivo nego onaj koji će imati na završnom ispitu. Prošle godine je prijemni bio dosta težak, pa je mali broj učenika položio s obzirom na interesovanje“, kazala je direktorka.

Veliko je interesovanje i za dvojezična odeljenja, a prema prvim podacima, 19. učenika prijavilo se prvog dana za bilingvalno odeljenje na nemačkom jeziku pri Gimnaziji „Stevan Sremac“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com