Ekonomija

Veliki potencijal niške regije za lovni turizam

Lovni turizam je neiskorišćeno blago za građane Niša i okoline, a devizni prihodi od te vrste turizma mogu biti veliki jer je intresovanje stranaca ogromno, rečeno je na konferenciji o posebnim oblicima turizma „Upoznajte Niš, grad za sva čula“.

Profesor Visoke poslovne škole strukovnih studija Branislav Pešić kazao je da od lovo turizma mogu svi da zarade.

 

Branislav Pešić, profesor Visoke poslovne škole strukovnih studija

“Stranci koji dolaze u lov kod nas ostavljaju za vikend preko dve hiljade evra dok naši lovci ostave oko stotinak evra, trebamo da se fokusiramo na strane turiste. Lovni potencijal niške regije je veliki, a ta zarada ide u krug i ponovo se vraća prirodi odnosno koristi se za obnovu divljači”, kazao je Pešić.

Prema njegovim rečima, od ove vrste turizma seoska domaćinstva mogu da zarade i da se uključe uslugama koje mogu da pružaju zavisno od toga gde se nalaze.

“Prosto postoji utrkivanje turističkih agencija da nađu vodiče, zaprege za transport, traktore sve su to stvari koji mogu da se iskoriste za devizni prihod”, kaže Pešić.

On je dodao da je interesovanje stranaca veliko pogotovo Italijana, a da trenutno svoje potencijale iskorišćava jedino Doljevac gde oni najviše odsedaju.

Direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić rekao je da agro turizam u Nišu najslabije razvijen od svih vidova turizma i da predstavlja veliku mogućnost za Niš i okolinu.

“Moderna vremena traže neke drugačije odmore, daleko do gradske buke i to u nekim predelima pored grada, a Niš sa takvim predelima obluje. Sićevačka i Jelašnička klisura, Stara planina, jezera, visovi na 1500 metara daju puno mogućnosti za razvoj agrarnog turizma koji uz vinski turizam predstavlja pun pogodak”, kaže Parlić.

On je dodao da se ti potencijali moraju iskoristiti jer predstavljaju veliku mogućnost za građane Niša i okoline.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com