Sport

VELIKA ČAST: Arbitar iz Niša sudiće u finalu Lige Šampiona!

U finalu Lige šampiona u Kijevu koje će igrati fudbaleri Real Madrida i Liverpula 26. maja, zvanično je potvrđeno sudiće Milorad Mažić, a iza gola stajaće i njegov pomoćnik, arbitar iz Niša – Danilo Grujić.

Sudijski komitet UEFA doneo je nedavno ovu odluku koja je svakog ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu iz Srbije učinila ponosnim, a Nišlije će biti ponosne na svog sugrađanina koji će stajati iza gola Kejlora Navasa ili Lorisa Kariusa.

Grujić je takođe sudio i u četvrtfinalnoj utakmici Lige Evrope između Sportinga i Atletika iz Madrida, ali ono što ga očekuje svakako je sam vrhunac karijere jednog fudbalskog sudije. Predstojeći okršaj između Real Madrida i Liverpula na Olimpijskom stadionu u Kijevu predstavlja najvažniju i najveću utakmicu u okvirima klupskog fudbala.

Bazične pripreme Grujića pred važan meč. Foto: Niške Vesti

Danilo Grujić je prve sudijske minute ispisao na mestu gde je i počeo da se bavi fudbalom, na popularnom niškom stadionu Sinđelića u Durlanu. Na prvoligaškoj sceni debitovao je 2009. godine suđenjem na utakmicama Superlige Srbije, a godinu dana kasnije priključio se timu Milorada Mažića gde su još i sudije: Milovan Ristić, Dalibor Đurđević, Novak Đokić  i Nemanja Petrović. Danas, kao član uspešnog i svetski priznatog tima najboljeg srpskog arbitra sve češće sudi i na utakmicama van granica naše zemlje.

Njegov prvi internacinalni nastup bio je na stadionu Enfild Round upravo na utakmici Liverpula sa Spartom iz Praga.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com