Sport

“Večiti” u finalu Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Partizana pobedili su Mega Bemaks u drugom polufinalnom duelu Kupa Radivoja Koraća i obezbedili plasman u finale, u kome će se večeras od 21 čas boriti za „Žućkovu levicu” sa Crvenom zvezdom koja je savladala FMP.

 


KK Crvena zvezda – KK FMP 98:82 (27:28/24:16/22:17/25:21)

Foto: KSS

U prvom polufinalnom meču košarkaši Crvene zvezde MTS savladali su FMP i obezbedili plasman u veliko finale.

FMP je odlično otvorio meč i poveo 8:3, ali je , ali je Zvezda brzo odgovorila i u 6. minutu je bilo 18:13. Međutim, „panteri“ su preko Čovića okrenuli u poslednjem minutu prve deonice na 27:23, da bi Enis trojkom uz zvuk sirene smanjio na 27:28.

Na početku drugog poluvremena nije bilo značajnijih promena. Ekipa trenera Alimpijevića držala je desetak poena viška. Crveno-beli su bili sigurni u svim segmentima, a kada je FMP u 33. minutu prišao na samo pet poena minusa (75:70), sve je ponovo bilo otvoreno. Međutim, Zvezda je odgovorila serijom 11:3 četiri minuta pre kraja za 86:73 i tada je pitanje pobednika i prvog finaliste bilo rešeno.


KK PARTIZAN – KK MEGA BEMAKS 89:79 (20:16/22:25/26:19/21:19)

Foto: KSS

Drugo polufinale počelo je prilično izjednačeno, sa dosta nepreciznih šuteva oba tima, pa je rezultat posle pet minuta igre bio 2:4. Međutim, crno-beli su se prvi trgli, pa su u 8. minutu poveli 13:9, a na kraju prvog perioda igre 20:16.

Čvrsta igra viđena je i u drugoj četvrtini. Ekipa trenera Čanka u 18. minutu došla je do +12 rezultatom 40:28. Mega se uglavnom oslanjala na šut sa distance, koji je nije služio, ali je, ipak, do poluvremena serijom 13:2 smanjila na 41:42.

Jak ritam obeležio je i početak treće četvrtine, a crno-beli su imali dva do pet poena prednosti. Mega se nije predavala, ali se Partizan posle trojke Aranitovića sedam minuta pre kraja odlepio na 74:63. Tada je zbog prigovora posle nesportskog faula isključen Novica Veličković, a Mega se približila na 67:75, ali se i propisno ispromašivala. Sve dileme otklonio je Marinković trojkom za nedostižnih 80:69 četiri minuta pre kraja.


Na konferenciji za medije posle meča, naša poznata mlada glumica i zaštitno lice ovogodišnjeg završnog turnira Kupa Radivoja Koraća Dragana Mićalović pročitala je apel organizatora vezan za večerašnje finale.

“Niš je tokom prethodnih sada već decenija postao sinonim za nacionalni Kup, koji od 2003. godine nosi ime jednog od najvećih srpskih košarkaških velikana Radivoja Koraća. Istovremeno, uprkos velikoj navijačkoj tenziji u srpskom sportu prethodnih godina, Niš i dvorana Čair su možda jedino mesto u Srbiji u kome navijači dva najveća i najpopularnija srpska kluba Crvene zvezde i Partizana mogu da zajedno posmatraju utakmicu. Neka tako i ostane! Organizator i Grad Niš su uložili mnogo napora i finansijskih sredstava kako bi se utakmice odigrale u vrhunskim uslovima. Apelujemo da svi navijaju fer i korektno! Pobeda na sportskom takmičenju ne predstavlja pitanje života i smrti, sportski rivalitet dve košarkaške institucije je nešto najlepše što srpski sport ima. Pomozite nam da 14. put iz niške dvorane Čair pošaljemo prelepu sliku u svet! Navijačima želimo da uživaju, sportistima da daju sve od sebe i neka pobedi najbolji!”

Organizatori su obavestili sve gledaoce da će ulaz na finalnu utakmicu Kupa Radivoja Koraća večeras od 21 čas biti moguć samo uz kartu! Isto važi i za maloletna lica i decu. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com