Kultura

Večeras na Letnjoj pozornici “Patuljci sa naslovnih strana” i “Ederlezi Raizing”

Na današnjem presu u Oficirskom domu predstavila se glumačka ekipa filma “Meso”, koji je nastao po istoimenoj seriji od devet epizoda koja je oduševila Banjalučane. Ovaj film uvršten je, uz “Granice kiše” u takmičarski program Filmskog festivala u Montrealu koji traje od 23.avgusta do 3. septembra.

“Meso”, serija i film koji su oduševili Banjalučane

Veći deo ekipe filma “Meso” Saše Hajdukovića, bila je na današnjem presu u Oficirskom domu.

Branko Janković je treći put u Nišu, prvi put bio je kao jedan od glumaca popularne TV serije, kasnije filma „Vojna akademija“. Tada ga je niška publika upoznala i zavolela u ulozi kadeta (kasnije poručnika) Živojina Džakovića.

Drugo pojavljivanje vezano je za seriju, a kasnije i film „Braća po babine linije“, Radoša Bajića, u kojoj je tumačio lik Cvetka.

Ovogodišnji, njegov treći boravak u našem gradu, takođe je vezan za seriju „Meso“ koja je u Banjaluci postigla veliki uspeh kroz devet epizoda. Od ovog materijala nastao je istoimeni film.

Janković kaže da mu je serija draža od filma, jer se radila polako, tempom koji je odgovorao i glumcima, reditelju i celoj ekipi. Ali i zato što obarđuje aktuelni društveni trenutak o kome se ne govori u javnosti onoliko koliko bi moralo.

„Serija „Meso“ obrađuje teme koje su aktuelane po svim linijama, socijalnim miljeima, govori o akutnim, političkim, svakodnevnim i porodičnim problemima. Obuhvata širu analizu društvenog stanja, objašnjava i rasvetljava ono što naš narod ne voli da vidi. I serija i film govore o vrbovanju od strane banaka, ljudima koji se pozicioniraju iz senke, pokazuje se da postoje i lažni prijatelji, a prevashodna je lična korist“, objašnjava.

Od filmskih projketa Jankovića očekuje nastavak snimanjaa  serije „Meso“, koju je scenarista Nikola Pejaković zamislio kao trilogiju, slede „Kost“ i „Koža“, koje će, opet, biti potpuno drugačije od prvog dela, najavio je mladi glumac.

Večeras Patuljci i Ederlezi

Gordan Kičić, Jelena Đukić, Boris Milivojević, Aleksandar Radojičić I Tamara Krcunović bi večeras trebalo da budu na Letnjoj pozornici, kao glumačka ekipa komedije Milorada Milinkovića “Patuljci sa naslovnih strana”.

Drugi film večeras je naučno-fantastična priča “Ederlezi Raizing” Lazara Bodrože, u kojoj pored Sebastijana Kavace igra i porno glumica Stoja.

Projekcije na Letnjoj pozornici počinju u 20.30 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com