Kultura

Veče šansona i evergrin muzike

Zoran Kostić Oki, Nišlija koji je popularnost steko u serijalu “Nikad nije kasno”, organizovaće u svom gradu “Veče šansona i evergrin muzike”. Njegovi nastupi, upravo zbog toga što peva ovakvu vrstu muzike okarakterisani su kao najemotivniji. Tu emociju moći će da osete i Nišlije u Narodnom pozorištu 13. juna od 20 časova.

Kostića će pratiti revijalni orkestar “Impresija”, na čelu sa dirigentom Vojkanom Borisavljevićem. Da Nikad nije kasno za organizovanje koncerta, govori podatak da će se on dogoditi u njegovoj 65 godini života i posle 45 godina muzičke karijere.

“Vetar u leđa mi je dala emisija “Nikad nije kasno” u kojoj sam shvatio da i sa orkestrom mogu lepo da zvučim, jer od 1986. godine se bavim isključivo akustičnom muzikom. Kada pevate sa dobrim bendom i imate dobar ton u studiju onda vidite da možete da uradite i koncert”, rekao je Zoran Kostić.

Kostić je nastupao i na festivalima poput Beogradskog proleća 89. i 90. godine, 1991. godine bio je pobednik festivala Niška jesen. Na tom festivalu učestvovao je sigurno deset puta. Kada je festival Niška jesen ugašen 2011, 2012., i 2013., godine učestvovao na  Zlatnom tamburiću u Novom sadu. Nije osvajao nagrade, ali kaže da je doživljaj kada je nastupao sa tamburašima za pamćenje.

Nišlije će na koncertu moći da uživaju u šansonama, evergrin, ali i džez muzici. “Vino i gitare”, “Sela vi”, pesme Dragana Stojnića, Arsena Dedića, Lea Martina, biće na repertoaru ove romantične večeri. Kostić najavljuje i dve gošće. Jovana Đorđević koja je prošle godine na Frankofonoj pesmi osvojila prvo mesto i Jelena Milošević, koja radi kao profesor flaute na akademiji.

“Sa njima ću da otpevam dva dueta, ali će i one same nastupiti”, dodao je.

Njegov glas i način na koji donosi muziku, kažu poceća na Dragana Stojnića. Zoran Kostić se međutim, cele muzičke karijere bavio akustičnom muzikom. Nastupao je u gotovo svim kafanama u Nišu. Kafana mu je dala tu vrstu osećaja i iskustva da zna šta publika voli i na šta reaguje. Ističe da ljudi u Srbiji ipak imaju ukus kada je dobra pesma u pitanju.

“Serijal Nikad nije kasno je to dokazao. Bio sam uporan da održim taj muzički pravac i stigao sam do polufinala“, rekao je Kostić.

Karte će biti u prodaji od 6. juna, a možete ih kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta. Cena karte je 500 dinara.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com