DruštvoKultura

Veče romske muzike i folklora na nišavskom keju

U okviru “Roma ni Festa” organizuje se veče romske muzike i folklora na amfiteatru na nišavskom keju, kod spomenika Šabana Bajramovića, 14. septembra sa početkom od 20 časova.

“Roma ni Fest” je deo projekta “G.O. Medijana – Veseli Romi – Roma fest”, koji organizuje udruženje “Veseli Romi” u saradnji sa G.O. Medijana.

“Demistifikacija načina života, kulture i umetnosti Roma su najbolji  način kako bi se pozitivne vrednosti jednog naroda približile pripadnicima drugih kultura, konfesija i etničke pripadnosti. Auditivna i vizuelna ekspresija govore više od hiljadu reči i to je način na koji naše udruženje radi na ostvarenju gore pomenutih ciljeva” poručuju iz udruženja “Veseli Romi”.

Udruženje “Veseli Romi” priredilo je 2017. godine, kao pilot projekat, festival ostvarenja u oblasti muzike pod nazivom: “Za u vek, Šaban Bajramović”,  posvećen velikom i svetski priznatom stvaraocu i interpretatoru, Šabanu Bajramoviću.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com