Društvo

Vatrogasac koji ima ŠLIFA za karikaturu

Dejan Živković, niški vatrogasac koji u slobodno vreme crta karikature i stripove, krupnim koracima grabi napred. Za njegov rad profesionalni karikaturisti imaju reči podrške.

“Ne bavim se ja dnevno-političkim stvarima, crtam poznate ličnosti iz sveta glume i sporta, rado crtam i stripove i to volim i uživam u tome”, kaže najbolji vatrogasac među karikaturistima.

Foto: Dejan Živković; privatna arhiva

On dodaje da jednako voli svoj opasan i zahtevan posao ali i da rado sedne za sto i satima boji karikature ili detaljno crta  stripove.

Najbolji karikaturista među vatrogascima kaže, da mu za sada nije potrebna elektronska tabla za crtanje jer dodaje voli kad oseti taj pokret ruke na papiru.

Još 1989. godine prvi put je uradio prvi strip – Galeb strip, koji i danas izlazi – jedinstven u Nišu. On godinama izdaje i za EON u Šapcu.

Na pitanje da li se isplati crtanje karikature, on kaže vrlo malo..

“Ipak svakog meseca čekam platu vatrogasca. To kod nas u Srbiji slabo ide. Možda dođe neko bolje vreme za karikaturu”, kaže uz osmeh Živković.

Karikatura: Dejan Živković

On priznaje da je po savet i pomoć prvo otišao kod uspešnog kolege Saše Dimitrijevića.

“Ja sam nekako sa tremom otišao kod uspešnog kolege po savet, crtam ja od malena ali sam tek od pre tri, četiri godine počeo i ja da se bavim ozbiljnije crtanjem. Saša mi je puno pomogao i ja sam mu puno zahvalan zbog toga”, kaže Dejan.

On dodaje da za crtanje mora da postoji i dobra ideja, nije u pitanju samo obično crtanje.

Dimitrijević nesebično pomaže ali i ima lepe reči za kolegu.

“Vatrogasac Živković ima šlifa za karikaturu”, rekao je Nišlija Saša Dimitrijević, jedan od najuspešnijih karikaturista u zemlji.

Veliku podršku Živković ima i od kolega iz niške Vatrogasno-spasilačke brigade, koja je njegova druga porodica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com