Društvo

VANREDNA SITUACIJA U DELU GO PALILULA: Ugroženo zdravlje stanovništva

Zbog zdravstvene ugroženosti stanovništva na delu teritorije Grada Niša – na celoj teritoriji Gradske opštine Palilula gradonačelnik Niša Darko Bulatović, proglasio je VANREDNU SITUACIJU.

Foto: Dragan Vidojković

U skladu sa Zakonom o vanrednim situacijama Republike Srbije a na inicijativu GO Palilula i mišljenja Štaba za vanredne situacije proglašeno je ovo stanje. Elementarne nepogode, otapanje snežnog pokrivača i velike padavine, izazvale su poplave u naselju “9. maj” u Novom selu kao i zamućene vode za piće u selima Vukmanovo, Berbatovo, Donje Vlase i delu sela Gabrovac (viken naselje). Za stanovnike ovih sela obezbeđene su cisterne sa vodom za piće.

Foto: Dragan Vidojković

Ugrožena područija su obišli i izvršili nadzor timovi Instituta za javno zdravlje u Nišu, na delu poplavljene teritorije u obimu ”A pregleda” po svim parametrima koji se rade u Institutu i sačinjen je izveštaj sa predlogom mera.

Foto: Dragan Vidojković

Kako je rekao predsednik Gradske opštine Palilula, Aleksandar Ždrale, koji je konstantno na terenu, za saniranje posledica poplava u naselju “9. maj”, po ovoj uredbi, trenutno će se angažovati svi raspoloživi kapaciteti javnokomunalnih preduzeća, građevinske operative, resursi kompanija ustanova i organizacija koje se nalaze na ugroženoj teritoriji , pripadnici vojske i policije i zdravstvene ustanove.

Foto: Dragan Vidojković

Uprava Gradske opštine Palilula je uvela stalno dežurstvo radi nadzora i pomoći stanovništvu.

Foto: Dragan Vidojković

Poslednje padavine i otapanje snega, usled loše urađenih kolektorskih izvoda uticale su da oko stotinu domaćinstva i okolne parcele u ovom naselju bude i danas pod vodom. Najteža situacija je u ulicama Ratarskoj i dr Save Petrovića kao i u delu industrijske zone u blizini naselja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com