Sport

Uz dva oborena rekorda Andrija Petković se plasirao na Olimpijske igre i EP

Na Međunarodnom plivačkom mitingu „33. Zlatni medved“ održanom u Zagrebu, perspektivni niški plivač, ali i aktuelni najbolji mladi sportista grada Andrija Petković oborio je državni i lični rekord i osvojio dve medalje u apsolutnoj kategoriji. Petković je tako isplivao A normu za Evropsko juniorsko prvenstvo u Helsinkiju kao i A normu za juniorske Olimpijske igre u Buenos Airesu.

Andrija je u disciplini 50m leđno ponovo popravio državne rekorde u kategorijama 17 i 18 godina, koji je već bio u njegovom vlasništvu, novi državni rekord sada iznosi 26.59 što je bilo dovoljno za prvo mesto u ovoj kategoriji.

Pored toga, bronzanu medalju Andrija je osvojio u disciplini 200m slobodno sa novim ličnim rekordom koji sada iznosi 1:56.15.

Nišlija će biti jedan od predstavnika naše zemlje na najvećim međunarodnim plivačkim smotrama. Evropsko prvenstvo na programu je početkom narednog meseca u Helsinkiju, a Olimpijske igre održaće se oktobra u Buenos Airesu. Srećno!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com