Sport

Uz 16 osvojenih medalja KBS Naisus ekipno drugi na Kupu Srbije

Takmičari KBS Naisus-a osvojili su 16 medalja na nedavno održanom Kupu Srbije na Novom Beogradu. Oni su u Niš doneli 11 zlatnih, srebrnu i 4 bronzanih medalja, kao i pehar za 2. mesto u ekipnom plasmanu.

Proteklog vikenda (22. i 23.septembra) održan je KUP Srbije u hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, gde je nastupilo preko 600 takmičara iz preko 60 klubova. Tom prilikom je i 11 takmičara KBS Naisus-a uzelo učešće i bilo više nego uspešno, imajući u vidu da su neki od njih nastupali prvi put ili sticajem okolnosti uzeli učešće u težoj kategoriji.

Da je nastup bio uspešan, govori i 16 osvojenih odličja i pehar za ekipni plasman. Ekipa KBS Naisus-a nastupila je u sledećem sastavu: Mateja Stanković – junior (-73kg) – 5.mesto, Tašana Petrović – pionir – 5.mesto, pionirski tim – 1.mesto, Lena Veljković – pionir – 2.mesto, pionirski tim – 1.mesto, Jelena Stevanović – pionir – 1.mesto, pionirski tim – 1.mesto, pionir (-33kg) – 1.mesto, Vuk Spasojević – pionir (-27kg) – 3.mesto, Isidora Petrović – pionir (-33kg) – 3.mesto, Vuk Manić – pionir (-36kg) – 3.mesto, pionir – 1.mesto, Stela Krstić – kadet (+59kg) – 3.mesto, Đorđe Petković – kadet (-45kg) – 1.mesto, Stevan Ivković – senior (-87kg) – 1.mesto, senior – 1.mesto, Uroš Mitrović – senior slobodni stil – 1.mesto, senior – 1.mesto.

“Uspeh naših takmičara bio bi i veći da se Grad Niš nije oglušio o našim uspesima. Kako je deo tima morao da ostane kući usled nedostatka sredstava, nedobijajući priliku da se takmiči i donese u Niš još neko od odličja, to nismo postigli još i veći rezultat. Naime, 22.septembra, pored prvog dela KUP-a Srbije, organizovano je i Prvenstvo Srbije za seniore do 21 god., na kom iz gore navedenih razloga nismo mogli da nastupimo. Ovako ostajemo na „samo”16 medalja i peharom za 2.mesto u ekipnom plasmanu u formama (1.mesto nam je izmako za samo 3 boda), što je u toj disciplini do sada naš najveći uspeh.” rekao je glavni trener KBS Naisus-a Nebojša Anđelković.

Ono što očekuje KBS Naisus u narednom periodu jesu međunarodna takmičenja u Budimpešti (Otvoreno prvenstvo Mađarske – 29.septembra) i Novom Sadu (Otvoreno prvenstvo Vojvodine – 30.septembra), ukoliko finansijska mogućnost to dozvoli.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com