Hronika

Ušunjavao se u stanove i kuće preko balkonskih i ulaznih vrata i prozora, i krao

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu rasvetlili su 38 teških krađa i krađa i uhapsili D.R. (1979) iz okoline Sombora, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ta krivična dela, kao i krivična dela falsifikovanje isprave i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

On se tereti da je u Nišu, od početka godine izvršio 35 krivičnih dela teške krađe, kao i tri krađe prošle godine, tako što se ušunjavao u stanove i kuće preko balkonskih i ulaznih vrata i prozora, vršio premetačinu i krao novac i zlatni nakit. Na ovaj način vlasnike je oštetio za oko 5,6 miliona dinara, navodi policija.

Prilikom hapšenja nasrnuo na policajce.

Policija je osumnjičenog uhapsila u Nišu na ulici, a tom prilikom on je fizički nasrnuo na policijske službenike. Kod njega su pronađene falsifikovane lične karte Crne Gore i Hrvatske koje je, kako se sumnja, koristio prilikom prodaje ukradenog nakita u zlatarama u Nišu.

U Nišu je boravio u iznajmljenom stanu, a za njim je bila raspisana poternica zbog bekstva sa izdržavanja kazne zatvora iz Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, ističe se u saopštenju policije.

Osumnjičeni je sproveden u Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com