Društvo

Ustoličen novi niški vladika Arsenije

U Nišu je u Sabornoj crkvi ustoličen novi niški vladika Arsenije. Liturgiju i uvođenje u tron predvodili su patrijarh srpski Irinej i arhijereji Srpske pravoslavne crkve.

Novoizabrani vladika niški Arsenije (Glavčić) rekao je tom prilikom da je za njega ogromna čast da bude naslednik niškog trona.

„Za mene je ogromna čast što su me Sveti arhijerijski sabor i njegova svetost patrijarh srpski izabrali da budem naslednik niškoga trona, niških Episkopa eparhije koja je još iz apostolskih vremena što me još više čini odgovornim, da služim bogu i narodu imajući primer svih mojih prethodnika od kojih su mnogi ovde ostavili čak i svoje živote“, rekao je niški vladika i poručio vernicima da se drže crkve i Gospoda.

Čin uvođenja u tron novog vladike predvodio je patrijarh srpski Irinej.

„Uvodimo danas u tron novog episkopa, mladog episkopa koji je pun vere i ljubavi prema Bogu i crkvi svojoj i prema narodu kome će biti pastir i duhovni vođa. Molim sve da ga prime kao svog pastira“, poručio je Irinej.

Vladika niški Arsenije Glavčić je 46. niški episkop.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com