Sport

Uspon na vrh Mosor i predavanje o lekovitom bilju

Planinarsko društvo “Preslap” iz Niša organizuje u nedelju, 19.avgusta, lokanu akciju na Suvoj planini. Akcija će imati sportski i edukativni deo.

Predviđen je uspon na stenoviti vrh Mosor, a tokom akcije će Novica Vidojković, član Planinarskog društva “Preslap” i biljober sa višedecenijskim iskustvom, održati praktično predavanje o lekovitim bilju Suve planine i njegovoj primeni.

“U okviru Planinarskog društva “Preslap”, Sekcija za lekovito bilje je izuzetno aktivna, održavaju se kabinetska predvanja i predavanja u prirodi, na samim planinarskim akcijama, kao što će biti slučaj i na predstojećoj akciji na Suvoj planini”, kažu u Planinarskom društvu “Preslap”.

Uspon na Mosor obaviće se iz sela Gornja Studena. Uspon ne spada u naročito zahtevne, staza najvećim delom vodi kroz šumu, a samo se završetak uspona odvija po mosorskoj steni. Prostora i oslonaca ima dovoljno da se svi, pa i planinari sa manje iskustva, popnu na vrh Mosor.

Od vrha Mosor, planinari će nastaviti svoje kretanje blagom i ravnom stazom u pravu zapada, do livade Rajac. Sa Rajca, planinari će se spusititi u selo Donja Studena i tu završiti akciju.
Ukupna dužina staze koju će planinari preći je 12 kilometara, a na ovoj trasi zaista raste značajno lekovito bilje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com