Kultura

Uspešno završena beogradska premijera filma „Lutajuća srca-arhiv emocija“

Dokumentarni film City Marketing Centra iz Niša, „Lutajuća srca- arhiv emocija“ o jednoj od najuspešnijih niških muzičkih grupa, Lutajućim srcima, premijerno je prikazan na 64. Internacionalnom filmskom festivalu u Beogradu. Popularni Martovski festival jedan je od najstarijih i najznačajnijih filmskih festivala u Evropi, a ovaj film bio je prikazan u sali Amerikana u Domu omladine u okviru revijalnog dela festivala.

Projekcija filma počela je u 11 sati u sali Amerikana, Doma omladine u Beogradu, a ovoj, beogradskoj premijeri prisustvovali su i članovi legendarne grupe, Miroljub Jovanović i Spomenka Đokića, kao i reditelj filma Vladimir Ristić i izvršni producent Oliver Paunović.

Iako “Lutajuća srca” ne postoje već više od dve decenije, malo je onih, čak i među najmlađim generacijama, da nisu čuli za pesme “Brod za sreću”, “Još malo” ili “Jefimija”.

Dokumentarni film City marketing centra “Lutajuća srca- arhiv emocija” je podsećanje na vreme kada su Spomenka Đokić, Miroljub Jovanović i Milan Marković bili u samom vrhu , tada jugoslovenske, pop scene. O tim vremenima u filmu govore oni, ali i mnoge zvezde, poput Zdravka Ćolića, Nenada Milosavljevića, Radoša Bajića, Radeta Radivojevića, Vojkana Borisavljevića i drugih.

“Lutajuća srca – arhiv emocija” producirao je City marketing centar i , nakon filmova “Moj city – moj Niš” i “Stari Niš- moj Niš”, treći je dokumentarni film ove producentske kuće. Snimatelj je bio Bojan Jovanović, reditelj Vladimir Ristić, reditelj u montaži Boban Rajković, a izvršni prodcent Oliver Paunović.

Film „Lutajuća srca-arhiv emocija“, premijerno je prikazan prošle godine na zatvaranju 51. Filmskih susreta u Nišu, a nakon martovskog festivala, film prvo putuje na IFlot u Košice u Slovačkoj početkom juna, a zatim i DORF, filmski festival u Hrvatskoj koji se tradicionalno održava u avgustu.

Sala Amerikana Doma omladine u Beogradu

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com