Kultura

Uručeni kompleti karata za Filmske susrete učenicima generacije

Učenicima generacije niških osnovnih i srednjih škola juče su direktor Festivala glumačkih ostvaranje domaćeg igranog filma i direktor NKC-a Srđan Savić i Stevan Živković, šef Kancelarije za mlade grada Niša, uručili na svečanosti u Oficirskom domu komplete karata za 53. Fimske susrete koji počinju 25.avgusta. Podeljeno je ukupno 55 kompleta, a njihovi vlasnici su postali 36 učenika osnovnih i 19 učenika srednjih škola koji su na kraju školovanja proglašeni za najbolje đake.

„Osim što, na ovaj način, brinemo o mladima koji su u nekom segmentu bili najbolji, negujemo i filmsku publiku koja će jednog dana redovno pratiti Filmske susrete“, kaža Srđan Savić.

„Ovo nije novina jer smo mlade i ranijih godina nagrađivali na ovaj način i to se sada ustalilo. Želimo da one koji daju neki doprinos ovom društvu i ne štede sebe, uvažimo i omogućimo im da prisustvuju značajnoj manifestaciji, a Filmski susreti to svakako jesu. Svima nam je dobro poznato koliko je veliko interesovanje za ovaj Festival i da svi žele da se u danima njegovog održavanja nađu na Letnjoj pozornici, Najmlađim Nišlijama na ovaj način izlazimo u susret i omogućavamo im da prate najbolja ostvarenja naše kinematografije“.

Sa sličnom idejom u celu akciju je uključena i Kancelarija za mlade Grada Niša.

„Grad i Kancelarija za mlade imaju sjajno saradnju sa Niškim kulturnim centrom i zajedno smo odlučili da đake generacije nagradimo za uspeh koji su postigli tokom školovanja. Ovog puta je to komplet karata za Filmske susrete, a na ovaj način želmo da pokažemo da grad misli na mlade i vetuje da su oni budućnost ovog grada“, kazao je Stevan Živković.

Među dobitnicima kompleta karata našla se i Ljiljana Mihajlović iz OŠ „Prvi maj“ u Trupalu koja je već poznata javnosti po uspehu koji je postigla na završnom ispitu jer je jedina uradila tačno sve zadatke na testovima i osvojila maksimalnih 100 poena. Mada živi u Trupalu, kaže da joj neće biti teško da dolazi na festival.

Ljiljana Mihajlović

„Predivan gest organizatora festivala i Kancelarije za mlade jer time pokazuju da su prepoznali vrednosti koje i mi sami negujemo“, kaže Ljiljana. „Volim filmove, ali je ovo jedinstvena prilika da se upoznam sa najnovijim ostvarenjima kada se radi o domaćim filmovima“.

Sara Keler je proglašena za đaka generacije u OŠ „Branko Miljković“. I njoj je pripao komplet karate pred početak Filmskih surstea.

Sara Keler

„Puno mi znači to što se grad setio i nas, a sada mogu pre svih da vidim neka nova ostvaranja naše domaće kinematografija. Možda posle ovoga i zavolim filmsku umetnost jer i nisam baš ljubitelj filmova“, kaže Sara Keler.

Neki od dobitnika kompleta se posebno raduju Filmskim susretima i susretu sa svojim omiljneim glumcima.

Nikolina Simić

„Svakako ću biti na otvaranju festivala jer se tada prikazuje film „Južni vetar“ u kome igra Miloš Biković, a on je moj omiljnei glumac i volela bih da ga upoznam. Neće biti prilike za to, ali ja ću biti na Letnjoj pozornici, pa ko zna“, veruje u susret sa svojim omiljneim glumcem Nikolina Simić iz OŠ „Miroslav Antić“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com