Društvo

Uredjenje centralnog gradskog trga na proleće

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je da bi radovi na rekonstrukciji Trga kralja Milana u Nišu i Tvrdjavskog mosta trebalo da počnu na proleće naredne godine.

“U toku je dobijanje odredjenih saglasnosti koje su uslov za raspisivanje javne nabavke za izbor izvodjača radova. Očekujem da do kraja godine dobijemo sve potrebne gradjevinske dozvole i raspišemo javnu nabavku, kako bi sa početkom gradjevinske sezone krenuli sa rekonstrukcijom”, kazao je Bulatović.

On je pojasnio da će centralni gradski trg i Tvrdjavski most biti istovremeno rekonstruisani.

“Zbog povećanog broja turista nećemo da taj projekat radimo iz dva dela kako ne bi najuže gradsko jezgro pretvorili u gradilište kojim ne može da se prodje”, izjavio je Bulatović.

Urbanističkim projektom i projektima koje su uradili niški Zavod za urbanizam i Gradjevinsko-arhitektonski fakultet iz Niša predvidjeno je da Tvrdjavski most, deo trga na kome se sada nalazi parking, i deo Ulice 7. jul, budu popločani granitnim pločama kako bi predstavljali jedinstvenu celinu.

U planu je i izgradnja novih fontana i uklanjanje kioska sa tog dela Trga kralja Milana Uredjenje centralnog gradskog jezgra uključuje i kompletnu rekonstruciju Tvrdjavskog mosta koji je zatvoren za saobraćaj 2016. godine.

Prema prvim procenama rekonstrukcija mosta i Trga kralja Milana koštati oko 100 miliona dinara, a radovi će trajati najmanje četiri meseca.

Kako će izgledati centralni gradski trg možete pogledati ovde.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com