Društvo

Ukrašena jaja i pinjata na poklon učenicima “14. oktobra”

Dvadesetak učenika niške škole “14. oktobar” bojilo je i ukrašavalo jaja uskršnjim motivima u društvu članova Udruženja makedonaca “Vardar”.

Ovo je druga godina za redom da se ovakva radionica organizuje a sedmi put da ovo udruženje bude gost na praznik u ovoj školi.

Foto: Niške Vesti

Oko 200 komada jaja je doneto u ovu nišku školu, jedna su bila već ukrašena a druga tek samo skuvana kako bi učenici osetili lepotu ukrašavanja.

“Đaci su bili oduševljeni što su mogli da boje jaja po svojoj volji. Pokazali su veliku kreativnost a neki primerci su prelepi. Rado dolazimo da se družimo sa učenicima ove škole, jer nas oni dočekaju sa puno radosti dok od uprave škole imamo veliku podršku”, kaže Ljuba Vodeničarski, koja je u makedonskom udruženju zadužena za humanitarni rad.

Uz ofarbana jaja đaci ove škole dobili su i pinjatu u obliku zeca na poklon, što ih je kaže Vodeničarski posebno obradovalo.

Miša Ljubenović, direktor škole “14. oktobar” kaže da su ovakve radionice veoma delotvorne i da uz druženje i kreativan rad deca na najbolji način proslavljaju Uskrs.

“Ove radionice puno znače deci, oni tako na drugačiji i onaj najlepši kreativan način proslavljaju ovaj praznik, što i jeste cilj”, kaže za Niške Vesti Ljubenović.

Ovo je druga godina za redom da Udruženje makedonaca “Vardar” iz Niša, dolazi pred Uskrs i daruje ove đake uz obavezno druženje, koje se uvek završi slikanjem i prijatnim razgovorom.

Foto: Niške Vesti

Prodaja radova učenika škole “14. oktobar” biće organizovana u sredu 12. aprila od 12 do 14 sati u Trgovinskoj školi. Ako želite da na lep način pomognete ovoj školi ne zaboravite da u sredu odete do Trgovinske škole i pazarite nešto od proizvoda učenika koji pohađaju “14. oktobar”. Njima će to puno da znači!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com