Hronika

Uhapšeni zbog trgovine narkoticima

Zbog osnovane sumnje da su članovi međunarodne kriminalne grupe koja se bavi trgovinom narkoticima, niška policija uhapslila šest osoba iz Niša. Akcija hapšenja izvedena je u saradnji sa Upravom kriminalističke policije i kantonalnom policijom Sent Galena.

U zajedničkoj akciji uhapšeni su T. B. (43), G. V. (38), D. M. (21), M. M. (43), S. B. (24) i Đ. V. (41) iz Niša, dok je protiv pedesetogodišnjeg muškarca podneta krivična prijava. Oni se terete za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih u Nišu i Prokuplju, pronađena je manja količina kokaina, više SIM kartica švajcarskih operatera sa podacima kupaca, kao i određena količina dinara i švajcarskih franaka za koje se osnovano sumnja da potiču od prodaje droge.

Sumnja se da je ova grupa organizovala i angažovala ulične dilere iz Niša, koji su u Švajcarskoj, na područji Sent Galena u gradovima Štad, Roršarh, Gosau, Goldah i Arbona prodavali drogu tokom 2016. godine.

Tom prilikom švajcarska policija uhapsila je 15 Nišlija, kod kojih je pronađeno 2,1 kilogram heroina i 11 grama kokaina, kao i jednog Albanca koji je u kamionu prevozio 35 kilograma marihuane za ovu grupu.

Šestorici Nišlija, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, određeno je zadržavanje do 48 sati, a sedmi član se već nalazi u zatvoru.

Kako su Niške Vesti već pisale, u policijskoj akciji ARES, ranije ove godine, uhapšena su petorica Nišlija koji su se takođe bavili trgovinom opojnim drogama i regrutovanjem mladih osoba iz Niša i okoline za prodaju narkotika na teritoriji Švajcarske.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com