Hronika

Uhapšen kradljivac sa Novog groblja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su V. N. (1980) iz Niša, zbog postojanja sumnje da je na Novom groblju otuđio mesingane predmete i kandila, čija se vrednost procenjuje na oko 11.000 evra.

Sumnja se da je V. N. od avgusta 2016. do marta 2017. godine sa preko 60 spomenika i grobnih mesta ukrao mesingane vaze i kandila, koje je prodavao na otpadima u Nišu. Deo otuđenih predmeta policija je pronašla.

Kako nezvanično saznajemo, među oskrnavljenim spomenicima na Novom groblju je i spomenik Šabanu Bajramoviću, sa koga je osumnjičeni, takođe ukrao mesingane delove.

Zbog postojanja sumnje da je izvršio krivična dela krađa i teška krađa, V. N. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Policija poziva građane koji su prijavili krađe da dođu lično u Policijsku ispostavu Crveni krst kako bi prepoznali ukradene predmete i kako bi im bili vraćeni. Pozivaju se građani da ukoliko primete da nedostaju predmeti na grobnim mestima da se lično obrate Policijskoj ispostavi Crveni krst, radi prepoznavanja predmeta i eventualnog vraćanja, piše u saopštenju Policijske uprave Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com