Hronika

Uhapšen bivši načelnik saobraćajne policije

M.T. odgovorno lice firme za tehnički pregled i registraciju vozila iz Malošišta uhapšen je danas i određen mu je pritvor do 48 sati, zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica i falsifikovanja službene isprave, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Uhapšeni M.T., odgovorno lice „Tica auto“ doo iz Malošišta ju toku 2015. i 2016. godine bio ovlašćen za izdavanje registracionih nalepnica, odnosno poslove registracije vozila i izdavanje registracionih nalepnica.

“Iako je bio u obavezi da za sve zadužene nalepnice koje je izdao vlasnicima vozila prilikom registracije Policijskoj upravi u Nišu preda izveštaj o tehničkoj ispravnosti vozila kao i uplatnice za polisu osiguranja i uplatnice za prateće takse i poreze, to nije učinio. On je obavljao naplatu svih taksi i novac zadržao za sebe u ukupnom iznosu od 910.440 dinara, koji do doanašnjeg dana nije uplatio MUP-u”, navodi se u saopštenju i dodaje da je  bio dužan to da učinio u roku od 24 časa po izdavanju nalepnica o registraciji vozila.

Inače, M.T. je bivši službenik MUP-a koji je jedno vreme bio načelnik saobraćajne policije u niškoj Policijskoj upravi. Nakon penzionisanja, otvorio je firmu za tehnički pregled i registraciju vozila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com