Društvo

Ugrađuju se kontejneri, asfaltiraju ulice i uređuju prilazi zgradama (FOTO)

Najveći deo radova odnosi se na  ugradnju podzemnih kontejnera, kao i asfaltirnje i uređivanje prilaza i javnih površina gde je to neophodno, kažu u Medijani.

Radovi se izvode na zahtev građana i Skupština stanara, gde je uvidom u dokumentaciju i izlaskom na teren utvrđeno da postoje uslovi.

Od ukupno deset koliko je bilo planirano ugrađeno je osam podzemnih kontejnera. Nove posude za odlaganje smeća dobile su Nišlije koje žive na Vizantijskom bulevaru i u Ulici Radoja Dakića.

Postvljeni su i na uglu Jugbogdanove i u  Stojana Novakovića, kao i Rašićevoj ulici.

Cilj postavljanja novih podzemnih kontejnera na području Gradske opštine Medijana je povećanje komunalnog reda i podizanje nivoa javne čistoće u najvećoj niškoj opštini.

Na zahtev građana asfaltirana je i javna površina u Rentgenovoj ulici, prilaz ka Velikotrnavskoj, gde se u vreme većih padavina skupljala kiša. Na taj način građanima koji žive u ovom delu Niša uređen je prilaz do stambenih zgrada, a roditeljima čija deca borave u vrtiću u neposrednoj blizini, omogućeno nesmetano i bezbedno kretanje.

Tekst je deo projekta “Medijana = slika grada Niša” koji je podržan od strane Gradske opštine Medijana u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2017.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com