Društvo

Ugostiteljsko-turističkoj školi četiri zlata, bronza i pehar na takmičenju u Strumici

Učenici Ugostoteljsko-turističke škole u Nišu novu školski godinu započeli su novim pobedama na takmičenjemi i novim uspesima. Sa Trećeg Međunarodnog takmičenja “Gastromak 2018” koje je održano u Strumici vratili su se sa četiri zlatne medalje, bronzom i peharom, nastavljajući tako tradiciju pobednika kada je u pitanju njihova škola.

Međunarodno takmičenje „Gastromak 2018“ u Makedoniji okupilo je oko 400 takmičara iz 30 zemalja.Takmičenje je održano po treći put od 8. do 12. pktobra u Strumici. Takmičari su učestvovali u oko 15 različitih disciplina u oblasti gastronomije. Učenici Ugostiteljsko – turističke škole su se takmičili u 4 discipline i osvojili 4 zlatne medalje i jednu bronzu , kao i pehar.

U disciplini Pripremanje jela nacionalne kuhinje tamičili su se Boris Bogdanović i Đokić Bogdan, kulinarski tehničari odeljenja IV/1, radom pod nazivom „ Nacionalno jelo kao bdenje i prosvetljenje“ i osvojili su dve zlatne medalje. Jeremijić Aleksa , kuvar odeljenja II/2, i Ljubenović Aleks , kulinarski tehničar odeljenja II/3, su se takmičili u kategoriji pripremanje jela u boksu pod budnim okom sudije za određeni vremenski period.

Jeremijić Aleksa je za rad „Rolovano pileće meso sa paprikom u sosu od crnog vina“ osvojio zlatnu medalju, dok se Ljubenović Aleks predstavio sa dva rada. Za rad „Rolnice od orade i lososa“ osvojio je zlatnu medalju , a za pripremu paste „Alla amatriciana“ je osvojio bronzanu medalju.

“Učenici su pored znanja , veštine i kreativnosti pokazali veliku dozu ozbiljnosti, interesovanja i ljubav prema svom budućem zanimanju”, kažu njihovi metori Snežane Igrošanac, Vijolete Penkov i Ančice Dimitrijević ljubav prema svom budućem zanimanju.

Nastavnice kuvarstva takođe ističu da su učenici postigli veliki uspeh u jakoj inostranoj konkurenciji i na dostojan način predstavili sebe, svoju školu, grad Niš i državu Srbiju.

“Za sve nas je ovo samo još jedan veliki podstrek da stičemo nova znanja i iskustva u budućem školovanju, a to se najbolje postiže, upravo na takmičenjima kada se srećemo is a našim vršnjacima, ali i sa vrsnim kuvarima od kojih “krademo” sitnice našeg budućeg poziva”, kažu učenici zadovoljni svojim učešćem ma takmičenju i nagradama koje su osvojili.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com