Društvo

UDRUŽENJE STUDENATA SA HENDIKEPOM ORGANIZOVALO SEMINAR ZA POSLOVANJE PREKO INTERNETA: Klikom do ekonomske sigurnosti

Niško Udruženje studenata sa hednikepom je u zajedničkoj saradnji sa Milošem Vasićem iz Blaca, marketing stručnjakom, organizovalo seminar o internet poslovanju u prostorijama udruženja za svoje članove, mlade studente sa hendikepom.

Prema rečima Marka Nikolića ispred Udruženja studenata sa hedikepom, seminar kome su prisustvovali od posebnog je značaja za njih jer će im omogućiti da lakše dođu do posla, a to znači i lakše i brže se osamostale u ekonomskom smislu što je trenutno jedan od njihovih najvećih problema sa kojim se sreću u praksi. Seminar je održan krajem proteklog vikenda.

“Seminar o poslovanju putem interenta izazvao je veliko interesovanje među studentima sa hedikepom, a jedan od razloga je upravo to što mnogi od njih teško dolaze do posla. Ovo je šansa da sebi omoguće zaradu koja i nije tako loša, a da pri tome rade od kuće i za posao im je potreban samo računar i konekcija”, kaže Marko Nikolić.

Studenti su na seminaru od osobe koja se stručno bavi time naučili kako da otvore onlajn prodavnicu i tako počnu da posluju.

“Za njih je to od posebnog značaja jer svi već dobro znamo da je zaposlenje jedan od najvećih problema sa kojima se osobe sa invaliditetom sreću bez obzira da li imaju ili ne fakultetsko obrazovanje. Moge ustanove ili preduzeća gde bi oni mogli da rade nisu pristupačne u fizičkom smislu tako da im je onemogućen nesmetan dolazak do radnog mesta. Sa druge strane, kod mnogih poslodavaca su još uvek prisutne određene predrasude prema osobama sa hedikepom što dodatno otežava njihovo zaposlenje”, objašnjava Nikolić.

Seminaru koji je sada organizovan prisustvovalo je desetak studenata sa hedikepom koji su učili osnovne korake koje moraju da savladaju da postali onlajn marketing agenti.

“Njihov zadatak u ovom poslu je da se preko internet prodavnice koju budu otvorili povežu sa proizvođačima i kupcima određene robe”, objašnjava Marko Nikolić. “Praktićno, oni od kuće, iz svog okruženja, bez ikakvih dodatnih ulaganja, prodaju robu koja čak ni fizički nije kod njih jer su se povezali sa proizvođačima i sa kupcima. Ono što svako od njih mora da zna je engleski jezik jer se ovde radi o poslovanju na svetskom, a ne na domaćem tržištu”, objašnjava Nikolić.

Dodaje i da polaznici seminara ne očekuju da se obogate na ovaj način, ali je siguran da će novac koji na ovaj način budu zaradili biti dovoljan da se ekonomski osamostale u odnosu na svoje porodice, a za njih je to, u slučaju kada do posla teško dolaze, i te kako važno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com