Društvo

Učenička kompanija iz Niša izradila najbolju aplikaciju (FOTO)

Na Nacionalnom takmičenju učeničkih kompanija održanom u Beogradu učenici niške Gimnazije “Bora Stanković” osvojili su nagradu za najbolju učeničku kompaniju sa primenom informaciono-komunikacionih tehnologija i alata u poslovanju.

Proizvod sa kojim su niški gimnazijalci pobedili je aplikacija za mobilni telefon, koja olakšava planiranje i realizaciju školskih obaveza.

Foto: Ana Ivić Veljković; privatna arhiva

Na MTS-ovom konkursu sa istom aplikacijom pobedili su ovi đaci i januara ove godine na Regionalnom takmičenju.

Idejni tvorac aplikacije je Nikola Ilić, a ostali članovi kompanije su Jovana Stojanović, KristinaŽivković, Dimitrije Jovanović i Matija Veljković. Ovu pobedničku ekipu predvodi profesorka ove niške gimnazije Ana Ivić Veljković.

“U konkutenciji 20 učeničkih kompanija iz četiri regiona Srbije, učenička kompanija naše škole je ponovo pokazala veliki uspeh, našavši se među pobedničkim ekipama”, kaže za Niške Vesti mentor profesor Ana Veljković.

Ovu nagradu tradicionalno dodeljuje kompanija TeleGroup, a ove godine su učenici dobili po mobilni telefon.

Foto: Ana Ivić Veljković; privatna arhiva

“Uspeh je još veći, jer ovu učeničku kompaniju čine učenici prvog i drugog razreda. Njihova znanja i umeća u korišćenju IT-a su zadivljujuća, a rešenja koja nude su od velikog značaja za bolji i organizovaniji život vršnjaka”, dodaje Ivić Veljković.

Aplikacija je osim uspeha donela mnogo više niškim gimnazijalcima, tvrdi njihov mentor.

“Ovim programom đaci uče kako da budu društveno odgovorni, rade u timu , poboljšaju razmišljanjem i radom svima u okruženju.  Ponosna sam na njih”, završava zadovoljno Ana Ivić Veljković za Niške Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com